Vader van Eefje Lambrecks acht Nihoul onschuldig

De Brusselse zakenman/oplichter Michel Nihoul heeft niets te maken met de ontvoeringen door de bende-Dutroux. Dat stelt Jean Lambrecks, de vader van het vermoorde meisje Eefje....

Maar de ouders van Eefjes vriendin An, Paul en Betty Marchal, twijfelen echter niet aan Nihouls rol. Volgens hun advocaat Paul Quirynen was Marc Dutroux het 'duivelse brein' van de vierkoppige bende die zes meisjes opsloot, verkrachtte en vermoordde. Dutrouxs ex-vrouw Michelle Martin deed niets om de meisjes te redden.

Handlanger Michel Lelièvre werd voor zijn hulp bij de ontvoeringen betaald met drugs en meisjes; de Brusselse oplichter Michel Nihoul zou opdracht hebben gegeven voor de ontvoeringen. Hij bezorgde Lelièvre daags na de ontvoering van Laetitia Delhez duizend xtc-pillen.

Maar de vader van Eefje, Jean Lambrecks, en diens advocaat Joris Verkraeye, zien 'onvoldoende aanwijzingen' voor Nihouls betrokkenheid bij de ontvoering van Eefje. Ze trekken hun vordering voor schadeloosstelling bij Nihoul terug. De drie andere verdachten verdienen volgens Verkraeye wél levenslang.

Verkraeye bedankte namens Eefjes vader de rechercheurs. Paul en Betty Marchal, de ouders van An, lieten dat na. Zij vinden dat de speurders hun werk slecht hebben gedaan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden