V tv selectie

NTR Podium: Memoires D'oubliettes

Ned 2, zondag, 13.00 uur

Documentaire over het leven van choreograaf en levende legende Ji¿í Kylián. De 65-jarige Kylián is een van de meest bewonderde choreografen van deze generatie en heeft meer dan honderd choreografieën op zijn naam staan.

Andere tijden: De Planta-affaire

Ned 2, zondag, 21.20 uur

'Mysterieuze ziekte waart door Nederland', kopt een krant in augustus 1960. Meer dan 100 duizend mensen zijn geveld door vlekjes, griep en jeuk en de paniek is groot. De oorzaak blijkt Planta-margarine. Epidemiologen, slachtoffers én de toen 11-jarige ontdekker van de ziekte vertellen erover.

Schwerpunkt: Beatles

Arte, zondag, 16.05 uur

De Duitse zender blikt uitgebreid terug op een halve eeuw Beatles. Met documentaires van onder meer The Quarrymen, de mockumentary The Rutles - All you need is cash en de concertregistratie One to One van John Lennon uit 1972. Tot na middernacht zijn de Beatles bijna onafgebroken te horen en zien.

Reportage: Van priester tot pedofiel

SBS 6, zondag, 22.50 uur

Priester Ivan Payne wordt ook wel 'Ivan de verschrikkelijke' genoemd. De Ier misbruikte tientallen jaren jongens. Andrew Madden is een van zijn slachtoffers en schreef er het boek Altar Boy, A Story Of Life After Abuse over. Vanavond vertelt hij over zijn ervaringen.

Human Doc: Help een hoer in de klas

Ned 2, zondag, 23.35 uur

'Test, test. Harder? Zachter? Haha, dat zeg ik ook altijd op mijn werk.' Zo begint prostituee Josje haar gastcollege op de Universiteit voor Humanistiek. In deze film gaat ze in op de vragen van studenten en vertelt ze dat ze ontzettend houdt van haar beroep.

Kinderen voor kinderen:

juf en meester battle

Ned 3, zaterdag, 19.20 uur

Programma waarin zes juffen en meesters het tegen elkaar opnemen. In deze aflevering worden de eerste twee kandidaten voorgesteld. Volgend weekend volgen de andere vier. Daarnaast zingt het Kinderen voor Kinderenkoor liedjes.

Nacht van de Popmuziek

Ned 3, zaterdag, 22.20 uur

Live-uitzending met exclusief archiefmateriaal en onbekende liveregistraties. Muziekkenner Leo Blokhuis en presentator Matthijs van Nieuwkerk voorzien de beelden van muziekanekdotes. Onder meer onbekende beelden van een piepjonge Marianne Faithfull komen voorbij, en Duran Duran met een akoestische set.

The Bridge

Ned 2, zaterdag, 23.15 uur

Alweer een Scandinavische topthriller, zij het somberder dan voorgangers The Killing en Borgen. Zonlicht zie je in The Bridge bijna niet, kleuren sporadisch en dan is de hoofdpersoon ook nog een autist. Vanavond de eerste aflevering waarin op de grens van Zweden en Denemarken een lijk wordt gevonden.

Ik hou van Holland

RTL 4, zaterdag, 20.30 uur

Het begin van het tiende seizoen van Ik hou van Holland, gepresenteerd door Linda de Mol. Guus Meeuwis en Jeroen van Koningsbrugge worden als teamcaptains bijgestaan door Frank Lammers, Birgit Schuurman, Marit Bouwmeester, Nicolette van Dam, Dennis van Ven en Daniël Boissevain.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden