V tip

Children in Need

NED 1, 20.30 UUR

Bij de BBC staat de vrijdagavond en -nacht in het teken van de jaarlijkse geldinzamelingsactie voor Britse kindzorginstellingen. De avond wordt geopend door One Direction, de populairste jongensband van dit moment. Daarnaast de eerste beelden van de nieuwe Dr. Who en talloze gastoptredens.

DWDD University

NED 3, 20.25 UUR

Na het succes van Robbert Dijkgraafs live hoorcollege over de oerknal, komt de professor ditmaal tekst en uitleg geven over 'het allerkleinste' in de wetenschap: van het net ontdekte Higgsdeeltje tot de snaartheorie. Om de tv-kijker geboeid te houden brengt Dijkgraaf wat hij zelf noemt 'quantumtheater'.

Roodshow

RADIO 2, 14.05 UUR

Vanaf vrijdagmiddag 15.00 uur kan weer gestemd worden op de Top 2000 2012 en dat wordt gevierd met een speciale uitzending van de Roodshow. Dj's van Radio 2 blikken vooruit op de nieuwe lijst en de Top 2000 Live Band brengt vanaf het dak van Beeld en Geluid twee nummers van The Beatles.

OBA Live

RADIO 6, 19.02 UUR

Theodor Holman praat met historicus Joes Segal, mederedacteur van van het boek Divided Dreamworlds? The Cultural Cold War in East and West. Daarnaast is er de rubriek Ketter en Geest van Max Pam en het panelgesprek over de politieke actualiteiten met Chris van der Heijden en Sywert van Lienden.

Reporter

NED 1, 21.20 UUR

Reporter duikt in de wereld van de biovergisting: het verwerken van afval tot biogas. Sinds de eeuwwisseling zijn met miljoenen euro's subsidiegeld zo'n 150 biovergisters in Nederland gebouwd, maar volgens Reporter neemt de ongerustheid over de gezondheidsgevaren van de methode toe.

Attenborough: 60 years in the Wild

BBC 2, 22.00 UUR

Sir David Attenborough, koning van de natuurtelevisie, zit 60 jaar in het vak en dat wordt gevierd met een driedelige terugblik op zijn carrière. In deze eerste aflevering bekijkt hij de evolutie van de natuur-tv. Met de mooiste fragmenten en grootste innovaties.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden