V.E.T

Naam?

Hüseyin Soylu Dönermann en zijn kraam vol Turkse specialiteiten.


Adres?

Dit dönerpaleisje is gesitueerd tussen het Turkse consulaat (toeval?) aan de Cecilienallee en het Rheinpark. In Düsseldorf, want V.E.T. gaat de grens over.


Tijdstip?

14.04 uur


.

Hoe zitten we erbij?

We eten onze vettige lunch op een bankje naast de kraam, met goed uitzicht op de joggers die wél gezond leven.


Is er wat te lezen?

Het sportkatern van Bild. Intrigerender is het affiche waarop staat dat je fan kunt worden van Hüseyin Soylu Dönermann op Facebook. Al 173 mensen gingen u voor.


Wat eten we?

Een Turkse pizza gevuld met lamsdöner, sla, pittige saus en knoflooksaus. We drinken een blikje Sprite.


En?

De pizza is knapperig, de döner heerlijk mals. De pittige saus had pittiger gekund, maar verder niets te klagen. De Sprite was een goede zet, het neutraliseert de knoflook.


Prijs?

5 euro.


Bediening?

Hüseyin Soylu Dönermann is een begrip, als we de Facebookpagina mogen geloven. Al dertig jaar runt hij deze kraam. Het is een vrolijke man met koksmuts en forse snor. Hij spreekt Turks, Duits en prima Engels.


Komen we terug?

Ongetwijfeld, als het Eurovisie Songfestival ooit weer Düsseldorf aandoet.


Cijfer?

8.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.