uw reacties en tips

Wie echt álles over knotbomen wil weten: in mei verschijnt bij de KNNV-uitgeverij Het Knotbomenboek voor Nederland en Vlaanderen. Met informatie over ecologie, historie, verspreiding, knotbomen in schilderkunst en folklore, plus aanplant en onderhoud....

(Paul Minkjan, Gouda)

Uit een studie over Nederland: ‘The Dutch word vergadering is [...] difficult to translate accurately, because it imposes a specific and well understood mode of behavior not quite covered by the more vague ‘meeting’.’ (Shetter, aangehaald in Wilbert van Vree’s Nederland als vergaderland).

Nederland leerde vergaderen, omdat men wel moest. De instituties moesten behoedzaam opereren en vertrouwen winnen. ‘Polderen’ is erg Nederlands en moet beslist in de bijbel van de Nederlandse identiteit!

(Hein Albeda, Utrecht)

Op 27 mei 2010 opent in Museum De Paviljoens de eerste groepstentoonstelling in het kader van het project De Nederlandse identiteit?, met werk van de kunstenaars Marien Schouten, Job Koelewijn en David Jablonowski. Met De Nederlandse identiteit? wil Museum De Paviljoens parallelle geschiedenissen in de kunst na 1960 zichtbaar maken.

(Museum De Paviljoens, Almere)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden