Uw nieuwsgids voor dinsdag 22 maart

Obama ontmoet Castro in Havana: open, eerlijk en een beetje onhandig. Verder hoeven uitgewezen asielzoekers uit Oekraïne niet meer te rekenen op steungeld voor hun terugkeer, wordt shoppen bij het Leger des Heils een chique uitje en krijgt Hulk Hogan 140 miljoen dollar schadevergoeding voor een sekstape. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van deze dinsdagmorgen.

Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Obama op Cuba
Voor het eerst in 88 jaar bezocht een Amerikaanse president Cuba. Barack Obama toonde zich een beleefde gast, Raul Castro sloeg een fellere toon aan. Toch is niet alles weer koek en ei tussen Cuba en de VS. De Amerikaanse regering meent dat er wel degelijk politieke gevangenen vastzitten op Cuba, nadat Castro de suggestie wegwuifde.

Toezichthouders
Commissarissen mogen volgens de nieuwe code voor goed bestuur nog maar acht jaar in functie zijn. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor het toezicht op bedrijven, waarschuwt hoogleraar Mijntje Lückerath. Het is maar de vraag of de nieuwe en zittenblijvende commissarissen de verloren kennis en ervaring kunnen opvangen.

Oekraïense asielzoekers
Afgewezen asielzoekers uit Oekraïne krijgen geen geld of andere ondersteuning meer als ze terugkeren naar hun eigen land. Staatssecretaris Dijkhoff (Asiel) en minister Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) hebben de regeling voor deze personen per direct stopgezet vanwege onheus gebruik.

Flexwerk
Die vaste baan is zeker niet altijd makkelijk binnen te halen, maar hij wordt nog steeds uitgedeeld. Meer dan 40 procent van de flexwerkers lukt het binnen vijf jaar in vaste dienst te komen, zo berekende het CBS. Toch bieden werkgevers structureel minder vaste banen aan, vooral aan jongeren, vrouwen en laagopgeleiden.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Reshare Stores
Shoppen bij het Leger des Heils - het kan. De nieuwe Reshare Stores met oude kleren ogen als trendy winkels. Het verschil: de prijs is er gemiddeld maar 5 euro. 'Hier winkelen moet tof worden.' (+)

Hulk Hogan
Een seksvideo die tien jaar geleden werd opgenomen en bijna vijf jaar geleden online werd gezet door website Gawker, heeft showworstelaar Hulk Hogan 140 miljoen dollar opgeleverd. Hij klaagde Gawker aan, de jury stelde hem deze week in het gelijk. Hij krijgt 115 miljoen dollar schadevergoeding en daar bovenop nog eens 25,1 miljoen dollar van onder andere de uitgever van Gawker.

Hogan na de uitspraak van de jury. Beeld ap

Elke ochtend op mobiel

Dit overzicht elke ochtend op mobiel ontvangen? Dat kan! Klik hier om u aan te melden.

Beeld Collignon
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.