UvA mocht vrouw voor vacature passeren

De Universiteit van Amsterdam heeft zich niet schuldig gemaakt aan discriminatie door een vrouwelijke kandidaat te passeren voor de functie van universitair docent op de faculteit Economie en Bedrijfskunde. De UvA hoeft dus geen schadevergoeding van 10 duizend euro te betalen.

VAN ONZE VERSLAGGEVER en WILCO DEKKER

AMSTERDAM - Ook hoeft de wetenschappelijke en bestuurlijke top van de universiteit geen 'gender awareness training' te volgen om zich bewust te worden van eventuele discriminatie bij benoemingen.

Dit heeft de Amsterdamse rechtbank bepaald in een zaak die de econome Edith Kuiper had aangespannen tegen de UvA. Het is, voor zover bekend, de eerste keer dat discriminatie bij een wetenschappelijke benoeming voor de rechter is gebracht. Kuiper (53) kwam in 2008 niet op de shortlist voor de functie van universitair docent, hoewel ze naar eigen zeggen door het hoofd van de vakgroep nog was gevraagd mee te doen. Er solliciteerden 7 vrouwen en 18 mannen. De uit drie mannen bestaande selectiecommissie gaf uit 4 mannelijke kandidaten uiteindelijk de voorkeur aan een jonge Portugees, nadat de functie-eisen meermaals veranderd waren. De personeelsafdeling van de UvA was niet bij de benoeming betrokken. Zo werd het volgens Kuiper een onderonsje, in plaats van een professionele sollicitatieprocedure.

De rechtbank begrijpt gezien de gang van zaken het vermoeden van het - verboden - onderscheid naar geslacht bij de benoeming, maar vindt dat de UvA dat vermoeden voldoende heeft weerlegd. Volgens de universiteit paste het cv van de andere kandidaten beter bij de functie, en had het verloop van de procedure niets te maken met het passeren van vrouwelijke kandidaten.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden