Utrecht Centraal: Sjoerd de Boer

Donderdagmiddag 15.00 uur. Sjoerd de Boer (23) uit Leeuwarden werkt bij het tijdschrift Ode in Rotterdam en stemt vol overtuiging op dezelfde partij als in mei....

'SP. Omdat ik het socialistische basisprincipe aanhang dat de rijkeren iets moeten doen voor degenen die het minder goed hebben, maar ook omdat de SP één van de weinige partijen is die niet van standpunten verandert. GroenLinks en D66 hebben meerdere keren hun eigen idealen weggegooid om hun kansen op regeringsdeelname te behouden. Daar is de SP heel duidelijk in: geen concessies, anders maar oppositie. Ik hoop dat ik die principiële houding ook zelf kan vasthouden.

'De politiek is één grote grap geworden. De grootste malloten denken opeens een kans te maken: een partij die als oplossing voor de files zeppelins wil gebruiken, een groepje dat de rechten van dieren boven alles stelt.

'Nu kun je wel zeggen dat de politiek in ieder geval weer leeft onder de mensen, maar een land besturen is natuurlijk geen spelletje. Het lijkt nu een beetje alsof een schoolklas een trein mag besturen. Heel gezellig, maar uiteindelijk onspoor je wel.

'Ik hoop dat na de verkiezingen die onzin een beetje over is. De nieuwe regering krijgt het al moeilijk genoeg met de economische tegenwind. Ik denk dat CDA en VVD dat samen gaan aanpakken. En anders nemen ze er wel een halfzacht partijtje bij dat toch geen eigen mening heeft.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden