Unilever geeft personeel meer zeggenschap

De werknemers van Unilever krijgen meer zeggenschap over hun arbeidsvoorwaarden. Het bedrijf gaat daartoe de CAO herschrijven. Unilever heeft hierover een akkoord gesloten met de vakbonden....

Van onze verslaggever

Het contract is een doorbraak in de industrie. Unilever is het eerste grote bedrijf dat zijn werknemers individueel en per bedrijf zeggenschap geeft over de arbeidsvoorwaarden.

De nieuwe CAO gaat voor een grotere groep werknemers gelden dan de oude. Ook een deel van het personeel van Unox zal onder de concern-CAO vallen.

De negenhonderd assistent-managers hadden tot nu toe een aparte collectieve regeling. Voor de Unox-werknemers golden de afspraken voor de vleeswarenindustrie. Alleen voor de veertienhonderd managers blijven individuele regelingen gelden zoals Unilever die wereldwijd hanteert.

De grootste groep werknemers die al onder de oude Unilever-CAO viel, krijgt tot maart 2001 5,25 procent loonsverhoging. Bovendien gaat Unilever voortaan de premie betalen voor de WAO-gatverzekering. Tot nu toe betaalden de werknemers die zelf. Dit levert de werknemers volgens FNV Bondgenoten gemiddeld een half procent op.

Als eerste stap kunnen ondernemingsraad en directie voortaan per vestiging de werktijden en de bonusregeling vaststellen. Hiervoor blijven wel landelijke richtlijnen gelden.

De komende jaren willen bonden en directie het aantal CAO-regelingen uitbreiden die per bedrijf of individueel kunnen worden afgesproken.

Werknemers krijgen vanaf 1 januari 2001 de mogelijkheid om jaarlijks te kiezen uit het CAO-pakket. Het gaat dan bijvoorbeeld over het opsparen van vrije tijd of het loon voor overuren. Bonden en Unilever gaan nadere afspraken maken over de keuzemogelijkheden.

Alle werknemers krijgen de komende maanden een persoonlijk ontwikkelingsplan. Daarin wordt vastgesteld welke scholing ze nodig hebben. Het bedrijf betaalt de cursus.

De scholing valt onder werktijd als ze nodig is voor een functie bij Unilever. Voor werk buiten het bedrijf moet de werknemer zich in zijn vrije tijd bijspijkeren. Ook met deze afspraak loopt Unilever voorop in Nederland.

Volgens de bonden is de herziening van de CAO nodig nu werknemers meer zeggenschap willen. 'Vroeger waren de Unilever-bedrijven vooral ambachtelijk. Nu is het procesindustrie met hoger opgeleide werknemers. Die willen meer zeggenschap over hun eigen arbeidsvoorwaarden', zegt Hans van der Windt van FNV Bondgenoten.

Het management van Unilever wil meer zeggenschap over de bedrijfsvoering. 'Vestigingsdirecteuren klaagden erover dat ze wel verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoering maar geen invloed hebben op bijvoorbeeld werktijden. Dat lag centraal vast maar kan nu per vestiging worden afgesproken met de ondernemingsraad', zegt Geert-Jan Haveman, hoofd afdeling arbeidsverhoudingen van Unilever.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden