Uniek registratienummer voor alle 1,2 miljard Indiërs

Deze week begint in India voor het eerst een registratieproces, waarbij alle 1,2 miljard inwoners een uniek identiteitsnummer moeten krijgen. De zuidelijke deelstaat Andhra Pradesh heeft de primeur.

ANP

Gewapend met irisscanner, vingerafdrukmachine, camera, laptop en printer gaat een team van de nieuw opgezette Unieke Identificatie Autoriteit van India (Uidai) alle deuren langs. Via een internetverbinding met de Uidai in New Delhi kan het identiteitsnummer voor Indiërs door heel het land ter plaatse worden uitgeprint.

Het proces gaat gepaard met de volkstelling 2011, die in april begon. In tegenstelling tot die telling is de Uidai-registratie geen eenmalig proces, maar zal zij voortdurend worden bijgewerkt.

De identiteitsnummers moeten het makkelijker maken welzijnsprogramma's, zoals gegarandeerde werkgelegenheid voor arme plattelandsbewoners en gesubsidieerde goederen voor alle mensen onder de armoedegrens, effectief uit te voeren.

Het heilige boek van de Sikhs, Guru Granth Sahib, wordt in Noord-India rondgedragen tijdens een religieuze processie. (Reuters) Beeld REUTERS
Het heilige boek van de Sikhs, Guru Granth Sahib, wordt in Noord-India rondgedragen tijdens een religieuze processie. (Reuters)Beeld REUTERS

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden