UIT

ZATERDAG 7 AUGUSTUS Bandwedstrijd Welke band heeft het beste UITlied geschreven? Hierover wordt beslist op zaterdag 7 augustus in Stairway to Heaven....

MAANDAG 9 AUGUSTUS Openingsevenement Het Beatrixtheater is het eerste verzamelpunt voor de drieduizend eerstejaarstudenten aan de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht. Na het openingswoord volgen toespraken van de burgemeester en de voorzitters van de colleges van bestuur van de universiteit en de hogeschool. Een quiz moet het ijs breken. De UITband, Kombo-rap en Studance verzorgen de muziek. Na afloop worden de 'UITlopers' in groepjes van veertien ingedeeld. Twee oudejaarsstudenten nemen ze vervolgens vier dagen op sleeptouw door de stad. Op zoek naar het echte Utrechtse studentenleven. Aanvang: 10 uur. Locatie: Beatrixtheater. Wereldrecord ballonprikken Na een Nederlands record menselijk moza in 2000 wordt dit jaar geprobeerd een wereldrecord ballonprikken te vestigen (zie ook kader). De tijd waarin dit moet gebeuren: tien seconden. Zullen de drieduizend eerstejaars hun inspanningen vereeuwigd zien in het Guinness Book of Records? Tijd: 15.45 tot 16.45 uur. Locatie: Smakkelaarsveld. Beklimming Janskerk Voor de verandering wordt niet de Domkerk maar de Janskerk beklommen. Via een steile trap helemaal omhoog naar de klokkentoren. Speciaal voor UITlopers wordt de zolder van de Janskerk geopend. Tijd: 17 tot 18 uur en 18.30 tot 20.30 uur. Locatie: Janskerk. Openingsconcert De winnende band van de UITbandwedstrijd 2004 brengt het voor de gelegenheid gecomponeerde UITlied ten gehore. Daarna optredens van Idols-finaliste Alice Hoes, Guus Meeuwis en band en Wipneus & Pim. Tijd: 20 tot 24 uur. Locatie: Smakkelaarsveld.

DINSDAG 10 AUGUSTUS Lounge Room Geen inspannende activiteiten voor de UITlopers op dinsdagochtend. Op het programma staan ontbijt, koffie en krant. Tijd: 10 tot 13 uur. Locatie: Centrale Post, Parnassos.

Middeleeuwse lunch Onder het herbouwde schip tussen de Domkerk en de Domtoren wordt de lunch geserveerd (zie ook kader). Thema: de Middeleeuwen. Tijd: 11 tot 15 uur. Locatie: Domplein.

Cult after dinner Op het Smakkelaarsveld optredens van de UITband 2004, Javier Guzman (Ton Zuur) en Beef! Daarna wordt in de open lucht de film Shouf Shouf Habibi vertoond. Tijd: 20 uur tot 24 uur. Locatie: Smakkelaarsveld.

WOENSDAG 11 AUGUSTUS Uithofdag De onderwijsinstellingen en studentenverenigingen presenteren zich op de Uithof aan de eerstejaars studenten. Het complex wordt aan de hand van een uitgeschreven route bezichtigd. Tijd: 11 tot 17 uur. Locatie: Uithof.

Goodwillactiviteit Het goede doel dit jaar: zonne-energie in Cambodja (zie ook kader). Tijdens de evenementen op de voorgaande dagen kunnen de UITlopers bij standjes voor 5 euro een zonnebloempakketje kopen. Die worden op woensdag in elkaar gezet tijdens een lunch in de botanische tuin van de Uithof. Tijd: 13 tot 14.30 uur en 15.30 tot 16 uur. Locatie: botanische tuinen in de Uithof.

DONDERDAG 12 AUGUSTUS Lunch Op diverse locaties in de Utrechtse binnenstad kunnen UITlopers hun lunch ophalen en opeten. De studentenverenigingen presenteren zich op de Neude, het Griftpark, Lepelenburg, het Lucas Bolwerk en het Janskerkhof.

Tijd: 12 uur. Locatie: de binnenstad.

Slotfeest Tijdens het slotfeest in poppodium Tivoli wordt opgetreden door dj Rockstar Dim Browski, de UITband, Silkstone en Zuco 103. Tijd: 20 uur. Locatie: Tivoli.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden