Uitzendclub bepleit cao voor flexwerkers

Met een betere cao voor flexibele arbeidskrachten willen uitzendbureaus bereiken dat bedrijven steeds minder mensen in vaste dienst nemen.

AMSTERDAM - De cao moet regelen dat mensen die via 'payroll-constructies' meer dan zes maanden voor een bedrijf werken in vaste dienst komen van het payroll-bedrijf.

Zo hoopt de Nederlandse Vereniging van Uitzend Bedrijven (NVUB) meer werkgevers over de streep te trekken om hun personeel via een payroll-constructie in te huren. De vakbond is sceptisch. 'Wij juichen het toe dat de rechtspositie van flexwerkers verbetert', zegt Mariette Patijn van FNV Bondgenoten. 'Maar als het de bedoeling is dat bedrijven flexibele arbeid gaan inhuren, dan zijn wij minder enthousiast.'

Toch is dat wel degelijk het doel van de constructie, zegt voorzitter Paul Bremmer van de NVUB. Zijn vereniging vertegenwoordigt vijftig kleine en middelgrote uitzendbureaus en payroll-bedrijven. Zij denken met een dergelijke cao meer bedrijven over de streep te trekken personeel via payroll-constructies in te huren.

Bij payroll-constructies werkt iemand voor een bepaalde organisatie en verloopt de betaling en salarisadministratie via een payroll-bedrijf. Er werken 150 tot 200 duizend Nederlanders op zo'n manier, in tal van sectoren. Volgens Bremmer kunnen dat er veel meer worden als de rechten van payrollers beter geregeld worden.

Hij denkt dat hij het tij mee heeft. 'In het Kunduz-akkoord staat dat werkgevers bij ontslag moeten meebetalen aan de WW. Dat is een groot risico, met name voor kleine bedrijven. Als wij dat op een fatsoenlijke manier voor ondernemers verkleinen, hebben we een goed aanbod.'

Niet alle vakbonden vinden meer flexwerk overigens een probleem. Het Alternatief Voor Vakbond (AVV), de kleine vakbond die zich inzet voor flexwerkers, is zonder reserve enthousiast over het plan van de NVUB. 'We zien vaak dat werkgevers huiverig zijn om mensen in vaste dienst te nemen', zegt voorzitter Martin Pikaart. 'Dat kan door de nieuwe cao veranderen.'

Hij noemt het voorbeeld van een kleine bakker, die een aantal dagen in de week hulp nodig heeft. 'Een vast contract is voor zo'n kleine bakker vaak te risicovol. Het is voor zijn werknemers dus winst als de payroll-constructie meer zekerheid biedt.

De voorgestelde cao lijkt zo een nieuw strijdpunt te worden in de vakbeweging, maar ook in de uitzendbranche. Want zoals het AVV strijd voert met de 'oude' vakbond, zo hoopt het NVUB groter te worden ten koste van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU).

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden