Uitvaart Hells Angels rustig verlopen

Twee van de drie vermoorde Hells Angels die vrijdag in een beek in Echt werden gevonden, zijn woensdag begraven in Sittard....

ANP

In de rouwstoet reden honderden Hells Angels uit binnen- en buitenland mee. Op driehonderd motoren en in 150 auto's begeleidden ze hun kameraden naar het graf van The Nomads, de club waartoe de slachtoffers behoorden.

Langs de route die de stoet aflegde en bij de begraafplaats Lahrhof stonden duizenden belangstellenden. De Hells Angels reden vanaf het clubhuis Angel Place in Oirsbeek in rijen van twee achter de drie donkere lijkwagens aan. Ze droegen witte rouwbanden met daarop de namen van de slachtoffers. De familie van de drie volgde in grote Amerikaanse auto's.

Op het kerkhof klonk hardrockmuziek. Sommige Hells Angels spraken enkele woorden. Een van hen noemde de moord op de drie medeleden 'een klap in het gezicht van de Hells Angels'.

Hij benadrukte dat niemand de Hells Angels klein kan krijgen en dat ze 'gewoon doorgaan'. De enkele honderden Hells Angels, die rondom het 'familiegraf' stonden, gaven vervolgens gehoor aan de oproep om AFFA (Angels Forever Forever Angels) te scanderen.

Aan het einde van de ceremonie werden de stoffelijke resten van president P. de Vries van The Nomads en S. Wagener in het graf bijgezet. Het derde slachtoffer, C. Pijnenburg, wordt donderdag in zijn woonplaats Geldrop begraven.

De politie hield zich tijdens de uitvaart vrijwel afzijdig. Ze liet de begeleiding van de stoet voor het grootste deel over aan de Hells Angels. Voordat die vertrok, hing volgens ooggetuigen een gespannen sfeer rond het clubgebouw van de Hells Angels. Leden van de motorclub hadden een kordon rond het pand gelegd en joegen iedereen, vooral media, weg. De politie bemoeide zich er niet mee.

De Hells Angels en medewerkers van de begraafplaats stuurden later ook enkele journalisten en cameralieden van de begraafplaats weg. Volgens de politie hadden die dit aan zichzelf te wijten, omdat ze te weinig piëteit toonden.

De politie had de media verzocht wegens dit aspect en de hoog oplopende emoties verstandig om te gaan met de berichtgeving over de uitvaart.

Het is nog altijd onduidelijk door wie de drie Hells Angels zijn vermoord. Getuigen hebben verklaard dat ze op de laatste avond dat ze levend werden gezien, vergezeld waren door een vierde man. Het is nog niet bekend wie dat was en welke rol hij heeft gespeeld.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden