Uitgevers Noorden bundelen kabelkranten

Noordelijke krantenuitgevers gaan hun activiteiten op het gebied van kabelkranten en andere elektronische media onderbrengen in één organisatie, de Noordelijke Media Groep (NMG)....

Van onze verslaggeefster

AMSTERDAM

Het betreft de Noordelijke Dagblad Combinatie (onder meer uitgeefster van het Nieuwsblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant), en de Koninklijke Boom Pers in Meppel, dat nieuws- en huis-aan-huisbladen uitgeeft. Beide bedrijven nemen voor 50 procent deel in NMG.

Door de samenwerking ontstaat op 1 januari 1996 een mediagroep die in noord-Nederland zestien kabelkranten exploiteert onder de naam NieuwsTV. Deze kranten hebben een bereik van circa een half miljoen huishoudens. De NMG wil zich ook gaan bezighouden met commerciële regionale televisie.

Deze programma's moeten de commerciële tegenhanger van de bestaande publieke regionale tv-omroepen als TV Noord of TV Drenthe worden. De NMG gaat zich verder richten op lokale en regionale teletekst en op commerciële regionale radio. De voorgenomen samenwerking heeft geen negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid van de ruim dertig medewerkers van de kabelkranten.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden