Uitgever PCM voert crisisberaad over positie directeur

De bestuurs-top van kranten- en boekenuitgeverij PCM, uitgever van onder meer de Volkskrant, verkeerde dinsdagavond in diepe crisis over de positie van R....

FOKKE OBBEMA

Van onze verslaggever

Fokke Obbema

AMSTERDAM

President-commissaris W. Meijer en Smaling hielden dinsdagavond crisisberaad met Blom en diens advocaat. De positie van de hoogste man bij Perscombinatie lijkt onhoudbaar te zijn geworden, nu Smaling en hij het niet eens zijn geworden over de voorwaarden waaronder een reddingsplan voor de Amsterdamse krant moet worden uitgevoerd.

Blom ontwikkelde samen met Parool-hoofdredacteur S. van der Zee in het afgelopen jaar een plan dat neerkomt op de omvorming van Het Parool tot een tabloid. Smaling, die van meet af aan sceptisch stond tegenover dit formaat krant, wil op korte termijn resultaten kunnen zien. Blom en Van der Zee vinden die eis onaanvaardbaar.

Bovendien verschilt Smaling met Blom en Van der Zee van mening over het aantal redacteuren waarover een vernieuwd Parool moet beschikken.

Van der Zee beraadt zich nog over de vraag wat hem te doen staat, mocht Blom opstappen. 'We hebben ieder onze eigen verantwoordelijkheid. Ik sta voor mijn krant en mijn mensen.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden