Uitdijen

Vorig jaar kreeg ik de prijs voor de meest vrouwvriendelijke minister van de organisatie Women on Top. Dat was best leuk, maar belangrijker was dat er meer aandacht kwam voor de slechte positie van vrouwen in grote delen van Afrika, Azië en het Midden- Oosten....

Bert Koenders en Den Haag min. v. Ontwikkelingssamenwerking

Het afgelopen jaar heb ik in veel landen het geweld tegen vrouwen aan de orde gesteld. Met president Ortega van Nicaragua heb ik gesproken over de stringente abortuswetgeving en in Oost-Congo met militaire leiders, omdat geweld tegen vrouwen aan de orde van de dag is in vluchtelingenkampen.

In Nederland is het Schoklandakkoord ondertekend. Women on Top was één van de medeondertekenaars. Zij waren met mij van meningdat het nodig waste investeren in concrete programma`s gericht op gelijke rechten en kansen voor vrouwen in ontwikkelingslanden. De belangstelling voor dit fonds is groot. Ik heb20 miljoen extra vrijgemaakt voor dit initiatief en ik zet me in voor een speciale EU-gezant voor vrouwen, die wereldwijd de belangen van vrouwen behartigt.Mees kan gerust zijn: het aantal vrouwenprogramma`s dijt uit.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden