Tweelingvader Clooney worstelt en GoT breekt weer record

Hoe de jonge tweelingvader George Clooney worstelt met zijn nieuwe status en Game of Thrones weer een nieuw record breekt.

Aaf Brandt Corstius
George Clooney en Daenerys Targaryen. Beeld epa
George Clooney en Daenerys Targaryen.Beeld epa

Bedwelmd

De tweelinggeboorte van de week - beroemdheden krijgen vaker tweelingen dan gewone stervelingen, dus je kunt in een sterrenrubriek rustig spreken van de tweelinggeboorte van de week - is uiteraard die van de Kleine Clooney's, de tweeling Ella en Alexander van George Clooney en Amal Alamuddin.

Zoals gebruikelijk bij de echt belangrijke bevallingen in de wereld werden er weinig mededelingen gedaan over hoe het allemaal was gegaan. De woordvoerder van Clooney werd in De Telegraaf aldus geciteerd: 'George is bedwelmd en moet binnen een paar dagen weer de oude zijn.' Verder geen toelichting of context.

Bedwelmd en binnen een paar dagen de oude. Dat vonden we toch wel interessant. Meteen plaatsten wij George in de categorie 'mannen die tijdens een bevalling alle aandacht naar zich toetrekken door zelf flauw te vallen natte washandjes te eisen omdat ze zich ineens helemaal niet goed voelen, 'niet tegen bloed' blijken te kunnen en in het algemeen vergeten dat ze mee moesten puffen'.

Niet het meest begeerlijke type man. En dat was George. Officieel. Volgens de media. Jarenlang.

George Clooney Beeld epa
George ClooneyBeeld epa

We gingen er ook wel vanuit dat het een vertaalfout was; er stond in de Amerikaanse pers waarschijnlijk dat George overwhelmed was, overweldigd, en niet bedwelmd. En dat-ie moest bijkomen. Van alle emoties. Maar ook in de Engelstalige kranten lazen we vervolgens dat Clooney sedated was, en dat betekent nog iets heftigers dan bedwelmd: dat je kalmerende middelen hebt gekregen of onder narcose bent. Sommige media hadden erachter gezet 'grapte de woordvoerder', maar de meesten citeerden deze mededeling droogjes, alsof het een feit was. En zo kwam Clooney ondanks al zijn onmededeelzaamheid in zijn eerste week als ouder over als, nu al, de meest irritante tweelingvader ooit.

Brandend

Bijzonder record: Game of Thrones liet deze week weten dat ze dit seizoen het record zullen breken van 'de meeste mensen die in brand gestoken worden door een entertainmentproductie'. Een entertainmentproductie die mensen in brand steekt is op zich al bijzonder, en dan nog de meeste ook: je moet er überhaupt maar op komen om daar een persbericht over te versturen.

Bij Game of Thrones zijn ze altijd druk met records breken; eerder al braken ze het record voor de 'grootste simulcast'; dat was toen seizoen vijf in 173 landen tegelijk in première ging. Ook zijn ze de dramaserie waarvan de meeste Funko-figuren verkocht zijn. Simulcast, Funko-figuren, zo leer je nog eens wat. Funko-figuren zijn trouwens plastic actiefiguurtjes die kinderen, of in dit geval volwassen Game of Thrones-fanaten, kopen om thuis mee te spelen.

Daenerys Stormborn, van het huis Targaryen, de eerste in haar naam, de Ongebrande, Khaleesi, de Koningin van de zeeën en Moeder van draken. Beeld
Daenerys Stormborn, van het huis Targaryen, de eerste in haar naam, de Ongebrande, Khaleesi, de Koningin van de zeeën en Moeder van draken.Beeld

Het record van de meeste brandende mensen is trouwens met opzet gebroken. 'In een vechtscène hebben we meer stuntmensen in brand gezet dan ooit eerder vertoond', zei showrunner David Benioff tegen Entertainment Weekly. 'Onze stuntcoördinator wilde er heel graag mee in het Guinness Book of Records komen.' Als teaser zette The Daily Mail bij een artikel over al die brandende mensen een foto van een van de hoofdrolspeelsters, een blonde vrouw met verschrikte blik, met de tekst: 'Daenerys Targaryen zal haar drie draken het komende seizoen loslaten om ze als oorlogswapens te gebruiken.'

Het Guinness Book of Records blijkt overigens geen lemma over brandende mensen in tv-series te hebben.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden