Tweederangs

In dictatoriaal geregeerde moslimlanden zoals Iran en Afghanistan roepen vrouwen, die vechten voor hun bevrijding, hun `zusters` in het vrije Westen op het ultieme symbool van de vrouwenonderdrukking uit solidariteit af te gooien....

Wilbert van Rijen en Holthees;

Elsa van de Loo zegt in een interview (Binnenland, 26 oktober) op te willen komen voor kinderen in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen omdat zij grote afstanden moeten afleggen om water te halen.

Een gigantische groep meisjes kan niet naar school omdat de islamitische ideologie waaronder zij geboren zijn hen dat recht ontneemt. Zij zijn tweederangsburger en middels hun hoofddoek moeten zij dat vanuit cultureel en religieus bepaalde motieven uitdragen. Ik ben benieuwd hoe Elsa van de Loo onbevooroordeeld luistert naar `de Nederlandse jeugd` die zij vertegenwoordigt wanneer het gaat om abortus, seks voor het huwelijk, homofilie, scheiding van kerk en staat, en godsdienst als een zuiver particuliere aangelegenheid die je niet in de openbare ruimte uitdraagt.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden