Tweede bericht Bin Laden binnen 24 uur

In zijn tweede audioboodschap binnen 24 uur stelt Al-Qaidaleider Osama bin Laden dat moslimlanden niet voldoende hebben gedaan om de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan te helpen. In een kopie van de geluidsband die zaterdag werd vrijgegeven door Amerikaanse SITE Intelligence Group, beschuldigt Bin Laden de media er bovendien van niet adequaat te hebben gereageerd op de tragedie.

AP

In een kopie van de geluidsband die zaterdag werd vrijgegeven door Amerikaanse SITE Intelligence Group, beschuldigt Bin Laden de media er bovendien van niet adequaat te hebben gereageerd op de tragedie.

Natuurrampen

In zijn eerdere boodschap, die vrijdag werd vrijgegeven, riep Bin Laden op tot de oprichting van een kapitaalkrachtige organisatie die bij natuurrampen hulp moet bieden aan getroffen moslims.

Afgevaardigden van Bin Laden hebben de afgelopen tijd vaker kritische berichten over de Pakistaanse regering doen uitgaan, het land waar de terroristenleider zich waarschijnlijk ophoudt. De berichten van Bin Laden over de overstromingen zijn echter milder van toon, vermoedelijk in een poging om meer draagvlak te creëren.

Osama Bin Laden (AP) Beeld
Osama Bin Laden (AP)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden