Twee mannen overleden bij drugslab in Kaatsheuvel

Vlak naast een drugslab zijn vrijdagmiddag twee mannen overleden in een tuin in Kaatsheuvel. Naar het zich laat aanzien zijn zij het slachtoffer geworden van de chemicaliën die nodig zijn bij de productie van amfetamine. Nog eens twee mannen werden gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Politie doet onderzoek bij het pand waar twee doden zijn gevonden. Foto anp

Dat zei de politie in West-Brabant vrijdagavond. Het lab bevond zich in de garage van een doorzonwoning in een rustige woonwijk in Kaatsheuvel en bevestigt daarmee een trend waar de politie zich in het door drugscriminaliteit geteisterde Brabant zich al langer zorgen over maakt. 'Juist achter die doodgewone voordeur, in die doodgewone wijk zien we steeds vaker levensgevaarlijke drugslabs.'

De politie kreeg vrijdagmiddag de melding van een 'onwelwording' van twee personen. Toen de toegesnelde agenten in de tuin de twee mannen aantroffen hebben zij nog geprobeerd de slachtoffers te reanimeren, maar dat mocht niet baten. 'Direct daarna zijn ze op onderzoek uitgegaan en troffen zij de het lab aan', aldus een politiewoordvoerder.

De landelijke politie-eenheid 'ontmantelen' was enkele uren bezig om het drugslab te luchten en alle gevaarlijke stoffen af te voeren. Wegens ontploffingsgevaar moesten de inwoners van zes omliggende huizen al die tijd hun woning verlaten.

Het is ook niet voor het eerst dat er in de provincie slachtoffers vallen bij de productie van chemische drugs. Drie jaar geleden overleden er ook al twee mannen nadat zij bij de productie van xtc in een bedrijfspand in Uden giftige gassen inademden.