Twee mannen in Epe aangehouden op verdenking van brandstichting

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie in Epe twee mannen aangehouden op verdenking van brandstichting in een chalet. Het was de zesde brand in het Gelderse dorp in iets meer dan een week tijd. Alle vonden plaats in of rond de wijk Burgerenk.

Er wordt nog onderzocht of de eerdere branden zijn aangestoken, en of de twee aangehouden mannen daarbij betrokken zijn. Foto anp

Een 18-jarige man zonder vaste woonplaats en een 34-jarige Epenaar zijn rond 04.45 uur aangehouden, een uur nadat het chalet was afgebrand. Niemand raakte daarbij gewond. Op dit moment verdenkt de politie hen alleen van betrokkenheid bij de brand in het chalet, aldus een politiewoordvoerder.

Er wordt nog onderzocht of de eerdere branden zijn aangestoken, en of de twee aangehouden mannen daarbij betrokken zijn. Bij die branden gingen drie schuren, een houthok en een carport in vlammen op. Ook daarbij vielen geen gewonden.

De politie geeft geen details over de omstandigheden die tot de aanhoudingen hebben geleid. Vanwege de reeks branden was er woensdagavond meer politie op de been in het dorp.