TV-WEEKEINDE

WIELRENNEN De wegwedstrijden om het wereldkampioenschap hardfietsen op de weg voor vrouwen en voor neo-amateurs. Eurosport 08.30 uur; BRTN 2, 08.30 uur en Nederland 2, 13.30 uur....

VOETBAL Bij Veronica een verslag van de kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal tussen Nederland en Turkije. Op Duitsland 2 is Duitsland-Albanië te zien en op Eurosport de vriendschappelijke wedstrijd tussen Frankrijk en Zuid-Afrika. Duitsland 2, 18.05; Veronica, 20.00 uur en Eurosport, 20.45 uur.

2 VANDAAG Personeelstekort bij de landmacht. Nederlandse ontwikkelingshulp aan Suriname en werkzaamheden aan het spoorwegnet. Nederland 2, 17.29 uur.

KASSA Prijsvergelijking van bromfietsreparaties, tariefsverhogingen bij de NS en problemen met de studiefinanciering. Nederland 3, 19.05 uur.

HET LAGERHUIS Discussies over de overheid als gokbaas (casino's), het opvoeden van kinderen en de vraag waarom Harry Mulisch de Nobelprijs voor literatuur niet won. Nederland 3, 21.05 uur.

STUDIO SPORT In de ochtend- en middaguitzending aandacht voor het WK wielrennen voor profs, de Whitbread Race (zeilen), de military in Boekelo (paardensport), het WK judo in Parijs, Zwolle-AMVL (volleybal) en het topzestien-Snookertoernooi. Nederland 2, 09.40 en 12.10 en 16.08 uur.

BUITENHOF Rob Trip interviewt bankier H. Wijffels over de macht van de banken. Later wordt aan de journalistentafel metaalwerkgevers-voorzitter H. van den Akker ondervraagd over de flexibele baan en wordt naar aanleiding van de zaak-Dutroux met deskundigen overwogen wat de witte mars België heeft opgeleverd. Nederland 3, 12.05 uur.

DE PLANTAGE Harry Mulisch komt bij Hanneke Groenteman de publicatie van zijn verzamelde romans toelichten en regisseur Ivo van Hove de opvoering zijn stuk More stately mansions. Nederland 3 17.00 uur.

DE ANDERE WERELD VAN ZONDAGAVOND Jacques de Milliano praat over Jezus en solidariteit. Daarna becommentarieert dr. A. van Lenning de Amerikaanse massabeweging van de Promise Keepers. Radio 5, 18.08 uur.

NOORDERLICHT Programma over vergeetachtigheid en concentratiestoornissen bij mensen die veel met verf, lijm of inkt werken. Een oplossing voor het probleem schijnt te zijn: goudsbloemolie gebruiken in plaats van de bekende oplosmiddelen als terpentine en aceton. Nederland 3, 20.03 uur.

VAN KOOTEN EN DE BIE Begin van het 25ste seizoen. Nederland 3, 20.34 uur.

LOPENDE ZAKEN Reportages uit de Dollard, uit Srebrenica en uit de Verenigde Staten, waar maandag een raket met 33 kilo plutonium de ruimte wordt ingeschoten. Nederland 3, 21.04 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden