TV-WEEKEINDE

TENNIS Een verslag van de wedstrijden die op de zesde dag van de Australian Open zijn gespeeld. Eurosport, 11.00 uur....

LAATSTE MAN gaat over vrouwenvoetbal en met name over de ambities van Jeanet van der Laan (16) uit Lisse, die zo goed kan voetballen, dat ze op hoog niveau in een jongensteam speelt. Euro 7, 11.30 uur.

RADIO UIT heeft als gast choreograaf Johan Inger, actrice Marit van Bohemen en schrijver Rudy Kousbroek die een beschouwing geeft over het werk van de Franse schrijver Raymond Roussel. Radio 5, 17.08 uur.

2VANDAAG buigt zich over Groningen als vestigingsplaats voor de KPN-directie, de inauguratie van president Clinton en de Whitbread zeilrace.

Nederland 2, 17.29 uur.

HET ROZE RIJK herhaalt een interview met modeontwerper Frank Govers, die vandaag wordt begraven.

Radio 5, 18.08 uur

RECLAME RECLAME is de titel van een programma met geestige reclamefilmpjes uit de hele wereld. SBS 6, 19.30 uur.

GEEF NOOIT OP heeft amazone Anky van Grunsven en kok Cas Spijkers in huis, die hartenwensen van kinderen helpen vervullen. RTL 4, 20.00 uur.

KARIN Bloemen heeft als gast Adèle Bloemendaal, met wie zij over het moederschap praat. Nederland 3, 20.15 uur.

HET LAGERHUIS Programma met onder meer een discussie over abortus van kinderen die niet de gewenste kleur, lichaamsbouw of het wenselijke geslacht hebben, en een gesprek over de aftrekbaarheid van de hypotheekrente. Nederland 3, 21.05 uur.

LAAT DE LEEUW Paul de Leeuw ontvangt Marco Borsato, die twee liedjes zingt. Nederland 3, 23.30 uur.

KAREL van de Graaf praat met oud-volleybalcoach Joop Alberda en schilder-schrijver Armando. Nederland 1, 22.31 uur.

KUNST OMDAT HET MOET gaat over de schilder Marc Chagall,

die in 1985 op 97-jarige leeftijd overleed. Kort voor zijn dood maakte Kim Evans een film over het leven van deze schilder van Russische afkomst. Nederland 2, 00.12 uur.

BUITENHOF heeft een interview met minister Melkert van Sociale Zaken over het sociale gezicht van Europa. Nederland 3, 12.05 uur.

NOS-STUDIO SPORT bezoekt de Wereldbekerwedstrijden schaatsen in Baselga di Pine, de Australian Open in Melbourne, de NK schaatssprint in Groningen, de basketbalwedstrijd Weert tegen Drenthe en de korfbalwedstrijd PKC - Die Haghe.

Nederland 2, 12.10 uur.

RADIO 1 JOURNAAL spreekt om half twee met premier Kok over 'paars' en over het komende, laatste jaar voor de verkiezingen. Radio 1, 12.00 uur.

DE PLANTAGE Hanneke Groenteman praat met Zwarte-Sneeuwactrice Tamar van den Dop en violiste Isabelle van Keulen. Nederland 3, 17.00 uur.

NIETJES Hoorspel van Heleen Verburg over de directrice van een bloeiende nietjesfabriek, die haar bureau naar buiten laat gooien. Deel uit een serie van vier hoorspelen van de schrijvers Arnon Grunberg, Hilde de Bresser en Paul Feld. Radio 4, 17.00 uur.

VERRASSEND BUITENLAND Eerste van een reeks van zes reisprogramma's, waarvoor Rob Fruithof naar Indonesië, Marokko, Nieuw-Zeeland, Spanje en Belize is geweest. Nederland 2, 19.44 uur.

NETWERK vraagt zich af hoe beschermd het radioverkeer in Nederland rond treinen, politie, vliegtuigen, ambulances en hulpdiensten is. Voorts een reportage over bejaarden en verliefd worden. Nederland 3, 20.13.

DE WERELD VOLGENS DUMMER gaat over de val van de Moslim-enclave Srebrenica, anderhalf jaar geleden, en heeft een ontmoeting met de Amerikaanse schrijver Gore Vidal. Nederland 3, 20.53 uur.

JAMBERS gaat over mensen die niet voor de gezelligheid naar een café gaan, maar daar het grootste deel van hun vreugdeloze leven slijten. RTL 4, 21.20 uur.

SPORTFLATERS verhuisde van Sport 7 naar SBS 6. Presentatie Leo Driessen. SBS 6, 21.55 uur.

KRUISPUNT Discussie over de vraag of de behandeling van pas geboren kinderen met een zware handicap moet worden gestaakt of niet. Nederland 1, 22.11 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden