TV-WEEKEINDE

KAMERBREED ontvangt minister Annemarie Jorritsma, minister van Verkeer en Waterstaat. Zij spreekt over Beek, de hogesnelheidslijn en over de NS....

SPIJKERS MET KOPPEN praat met kamervoorzitter Wim Deetman, kamerlid Gerrit Valk (die promoveert op de voetbalclub AZ'67), en luistert naar kamerlid Marijnissen (SP) die discussieert met europarlementariër Oeijs. Radio 2, 12.04 uur.

GEZOND & WEL buigt zich over verkoudheid. Van met natte haren en met open jas over straat lopen wordt niemand verkouden. Van verkeerd neussnuiten wel. RTL 4, 17.25 uur.

2 VANDAAG besteedt aandacht aan de nieuwe Vereniging voor Verkeersslachtoffers en de gedwongen verhuizingen van glastuinders in het Westland en Vleuten. Ook een interview met Hanan Ashrawi, woordvoerster van de Palestijnen. Nederland 2, 17.29 uur.

ZONDER VOORSCHRIFT probeert het taboe van aambeien te doorbreken en heeft een reportage over iemand die geen kwaad ziet in het roken van marihuana. Daarna volgt een studiogesprek met een deskundige van het Jongeren Advies Centrum. BRTN 1, 17.30 uur.

HET ROZE RIJK heeft een reportage over het homoleven in Taiwan en spreekt met Alfred Knorr, een Friese zakenman die twee jaar geleden voor zijn homoseksualiteit uitkwam en er gedichten/liedjes over schreef. Radio 5, 18.28 uur.

KINDEREN VOOR KINDEREN Majel Lusthouwer leidt voor de zeventiende keer het koor van Kinderen voor Kinderen. Paul de Leeuw verzorgt de presentatie. Nederland 3, 19.10 uur.

STERRENPLAYBACKSHOW Nederlandse Olympische-medaillewinnaars, om andere reden bekende Nederlanders en kinderen van bekende Nederlanders, doen nóg bekendere mensen na. RTL 4, 20.00 uur.

DIOGENES bekijkt de wijze waarop in België politiek wordt bedreven. Met name aandacht voor het begrip 'dienstbetoon', dat de politiek dicht bij de burger brengt, maar het gevaar van geritsel heeft.

VOLGSPOT-LIVE heeft als hoofdgast Margriet Eshuys. Haar mini-concert wordt gevolgd door optredens van De Bengels (rhythm and blues), Kees Torn (cabaret) en Vandoorn (jazz). Radio 2, 22.00 uur.

MARISKA Over schoonfamilie, roddelbladen, school, de TROS, een beroemde vader, vrouwen en vriendschap praat Mariska Hulscher met Martijn Krabbé en diens 'goede vriendin' Francien van Maasdijk. Veronica, 22.05 uur.

DE NACHTRIJDER gaat naar Berlijn. Daar spreekt Irene van de Laar onder meer met roddeljournaliste Marcella Masturbani, danst zij in een voormalige Oost-Berlijnse discotheek en bezoekt ze ze een Schulmädchen-Report-feest. SBS 6, 22.15 uur.

KAREL van de Graaf ontvangt de zanger Phil Collins en de reisschrijver Redmond O'Hanlon, van wie onlangs het boek Congo verscheen. Nederland 1, 22.47 uur.

SPIJKERS Jack Spijkerman toont niet alleen grote belangstelling voor het manuscript van De avonden van Gerard Reve, maar ook voor diens eelt en schaamhaar. Hans Dorrestijn volgt een cursus 'hoe word ik gelukkig?' Nederland 3, 23.55 uur.

VROEGE VOGELS bezoekt het duingebied bij Schoorl, vervolgens een wijk in Enschede waar het regenwater bovengronds wordt afgevoerd, en behandelt tenslotte het overstekkgedrag van egels. Radio 1, 08.08 uur.

KOFFIETIJD kijkt nog eens terug op de Sterrenplaybackshow. Zie boven. RTL 4, 10.00 uur

BUITENHOF ontvangt aftredend PvdA-voorzitter Felix Rottenberg, luitenant-generaal Hans Couzy en oud-minister van Defensie Relus ter Beek. Nederland 3, 12.05 uur.

DE ANDERE WERELD VAN DE ZONDAGMIDDAG praat met onder anderen de schrijver Benno Barnard. Zij hebben het over België. Live vanuit De Balie in Amsterdam. Radio 5, 13.08 uur.

DE PLANTAGE heeft als gasten Henk van Os en Ronald de Leeuw, scheidend en komend directeur van het Rijksmuseum. Hanneke Groenteman stelt de vragen. Nederland 3, 17.00 uur.

NETWERK Bekijkt de gevolgen van de mogelijke treinstaking aanstaande maandag en dinsdag. Vervolgens een item over verkeersslachtoffers en een reportage uit Kazachstan, waar kinderen onder erbarmelijke omstandigheden in een strafkamp verblijven. Nederland 1, 20.15 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden