TV-WEEKEINDE

Zie voor programmering en films op tv pagina 54 en 55 van het mediakatern Stroom...

NIEUWSSHOW Mart Smeets heeft een boek geschreven (De lange ontsnapping) en schuift om 10.00 uur aan bij Mieke van der Wey en Peter de Bie. Na hem om 10.30 uur de actrice Monique van de Ven. Radio 1, 08.34 uur.

TROS KAMERBREED Minister Borst van Volksgezondheid wordt ondervraagd over de betaalbaarheid van de gezondheidszorg en over haar positie als D66-lijsttrekker. Na haar komt wethouder Ernst Bakker, ook al D66, praten over het referendum over de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Radio 1, 11.03 uur.

HEINEKEN TROPHY Rechtstreeks verslag van de vrouwenfinale van het tennistoernooi in Den Bosch. Nederland 2, 13.00 uur.

WESTERN LIFESTYLE In Harderwijk is een indianendorp geopend en in Kerkrade zijn de Europese kampioenschappen partner dance gehouden. Veronica, 19.00 uur.

MINIPLAYBACKSHOW Rob de Nijs, Sade, Björk, Guus Meeuwis en Mick Jagger worden geplaybackt door kinderen, wier prestaties worden beoordeeld door een jury onder leiding van Carlo Boszhard. RTL 4, 20.30 uur.

KUNST...OMDAT HET MOET De Amerikaanse schrijver Scott Fitzgerald, vriend van Ernest Hemingway, schreef honderden verhalen en 'slechts' vijf romans, maar daarbij wel The great Gatsby en The Last Tycoon. Fitzgeralds vrouw Zelda leed aan schizofrenie en maakte hem het leven niet gemakkelijk. Nederland 2, 00.10 uur.

STUDIO SPORT Beelden van de mannenfinale van het tennistoernooi in Den Bosch. Tevens de Ronde van Zwitserland en het NK beachvolleybal in Almere. Nederland 2, 12.10 uur.

BUITENHOF Paul Witteman praat met deskundigen over ontoerekeningsvatbaarheid. Daarna komt staatssecretaris Frank de Grave zijn plannen met de AOW uitleggen. Nederland 3, 12.05 uur.

MIDDAGJOURNAAL Jozias van Aartsen, minister van Landbouw, vertelt om half twee gedurende een half uur over de varkenspest en over zijn vermogen om als betrekkelijke buitenstaander overeind te blijven in het geweld van de boerenlobby. Radio 1, Radio 1, 12.07 uur.

ELVIS '97 Een uurlang muziek van The King en informatie over de activiteiten in Graceland ter gelegenheid van zijn twintigste sterfdag. Radio 10 gold, 12.00 uur.

ROTTUMERPLAAT Joop van Zijl praat met Ed Nijpels, die de muziek mocht uitkiezen. Concert Radio, 16.00 uur.

LEIDSEKADE LIVE Gedeelte van het concert dat David Bowie onlangs gaf in Paradiso. Radio 3, 20.04 uur.

CHARLEY TOOROP, DE WIL IS ALLES In een tijd dat vrouwen met artiestieke ambities werden geacht die uit te leven in borduurwerk of damesromans, hield de dochter van Jan Toorop zich staande als vitaal schilderes. Nederland 3, 20.55 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden