TV-WEEKEINDE

STUDIO SPORT Schaatsen in Berlijn en het dubbelspel van de Davis-Cupfinale tussen Zweden en de VS. Nederland 2, 14.00 uur....

KAREL Milieuminister Margreeth de Boer over tegenstellingen in het kabinet rond de uitbreiding van Schiphol. Het zilveren jubileum van het tijdschrift Opzij. En kritisch commentaar op de actualiteit, geleverd door Liesbeth Koenen en Koos Postema. Nederland 1, 20.25 uur.

EMMY AWARDS Uitreiking van deze tv-Oscars aan onder anderen Hans Liberg en dansfilmmaakster Clara van Gool. NBC, 21.00 uur.

HET LAGERHUIS Zijn de notaristarieven absurd hoog, of juist niet? En: moet iedere Nederlander in principe bereid zijn als orgaandonor te fungeren? Nederland 3, 21.05 uur.

NATIONALE TOEKOMSTPRIJS Nobelprijswinnaar Paul Crutzen en zijn jury vellen een oordeel over vijf projecten die beogen bij te dragen aan het milieu en de werkgelegenheid. Nederland 1, 21.06 uur.

SPIJKERS Marjet van Zuijlen komt uitleggen waarom ze als Hairy Babe op het Internet te vinden is. Blessureleed van hulp-Sinterklazen. En columnist Henk Spaan is ontroerd door zijn voetballende dochter. Nederland 3, 23.40 uur.

REIZIGER IN MUZIEK Jazzdrummer Pierre Courbois speelt met zijn kwintet en vertelt over oneven maatsoorten. Nederland 3, 11.00 uur.

BUITENHOF Rudi Fuchs, directeur van het Amsterdamse Stedelijk Museum, in discussie met kunstcritica Anna Tilroe over de vernieling van opnieuw een schilderij van Barnett Newman. Nederland 3, 12.05 uur.

STUDIO SPORT Reportage vanuit het stadion van Vitesse met onder anderen trainer Henk ten Cate en de geblesseerde mister Vitesse John van den Brom. Ook schaatsen in Berlijn en Davis-Cuptennis (finale Zweden-VS). Nederland 2, 12.10 uur.

RADIO 1 JOURNAAL Hoofdgast is Karin Adelmund, voorzitter van de Partij van de Arbeid. Over de nieuwe kandidatenlijst en de campagnestrategie. Radio 1, 13.30 uur.

DE PLANTAGE Herdenking van leven en werk van Simon Carmiggelt, die tien jaar geleden overleed. Met Carmiggelt-biograaf Henk van Gelder en literatuurcriticus Kees Fens. Nederland 3, 17.00 uur.

NETWERK Interview met Mimmi Papandreou, weduwe van de Griekse oud-premier. Zij schreef een boek over haar man. Nederland 1, 20.15 uur.

LOPENDE ZAKEN Reportage uit Berlijn waar alle ex-DDR-hoogleraren worden vervangen door Westduitsers. Nederland 3, 21.00 uur.

ER IS MEER TUSSEN HEMEL EN AARDE Dieuwertje Blok praat met de acteurs Tom Jansen en Henk van Ulsen over hoe God valt te spelen. Nederland 1, 22.13 uur.

Zie voor programmering en films op tv-pagina 6 en 7 van het mediakatern Stroom.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden