TV-WEEKEINDE

SPIJKERS MET KOPPEN Felix Meurders en Jack Spijkerman praten met CDA-kamerlid De Hoop Scheffer over het gezag van minister Voorhoeve van Defensie....

KASSA! vraagt zich af of afdingen bij de markt hoort. En: Hoe kun je voorkomen dat mensen spookrijder worden? Kassa! toont een opmerkelijke nieuwe techniek. Nederland 3, 19.15 uur.

AMBULANCE Teun van Mourik wordt gereanimeerd door Corrie Nederhoff en piloot Edwin Rijkaart van Capellen verliest zijn arm. Nederland 1, 19.32 uur.

HET LAGERHUIS Vandaag wordt er in Het Lagerhuis gedebatteerd over de toegenomen geweldsmisdrijven onder allochtone jongeren. Ook: een debat tussen Marcel van Dam en boerenleider Wien van den Brink over de nieuwe acties van boeren tegen het mestbeleid. Nederland 3, 21.05 uur.

SUPER SOUL SHOW Arsenio Hall presenteert een speciale jubileumuitzending van The Soul Train. Optredens van soulsterren zijn gelardeerd met beelden uit het archief van het Amerikaanse popprogramma The Soul Train. Met optredens van: Michael Jackson, Diana Ross, Stevie Wonder en Patty LaBelle. SBS 6, 21.40 uur.

VOLGSPOT LIVE De van oorsprong Amerikaanse saxofoniste Rosa King vierde onlangs haar 25-jarig bestaan als artiest in Nederland. Zij geeft in Volgspot live een mini-concert. Radio 2, 22.02 uur.

KAREL praat met Joop Doderer over acteren. Waarom zijn komieken volgens Doderer de beste acteurs? Verder te gast is Geert van Rumund, de voorzitter van de Nijmeegse PvdA-fractie. Hij werd vorige week tijdens een ruzie in een café in de arm geschoten. Van de Graaf spreekt ook met prof. dr. Wagenaar, het nieuwe hoofd van de Rijksuniversiteit Leiden. Deze universiteit zal studenten met slechte resultaten in de toekomst sneller wegzenden.

Nederland 1, 22.05 uur.

BUITENHOF Deze week begonnen in België de openbare verhoren over de zaak-Dutroux. Ter gelegenheid daarvan komt de Belgische kardinaal Godfried Danneels naar Buitenhof om er te praten over de vraag of België ten onder gaat aan moreel verval. De andere gast is Stanley Rensch. Hij vertelt over de macht van Desi Bouterse in Suriname. Nederland 3, 12.05 uur

NOS STUDIO SPORT brengt beelden van het wereldkampioenschap sprinten op de schaats in Hamar en van het veldrijden in München. Voorts fragmenten van de basketbalwedstrijd Amsterdam - Den Bosch en de ijshockeywedstrijd Heerenveen - Tilburg. Nederland 2, 12.10 uur.

DE PLANTAGE Oud-hoofdredacteur van Het Parool, Sytze van der Zee, heeft een boek geschreven: Potgieterlaan 7. Daarin vertelt hij over het NSB-verleden van zijn ouders. Een aanstaand oud-hoofdredacteur, Martin van Amerongen van De Groene, schreef ook een boek: Zijn bliksem, zijn donder over de Mattheus-Passie van Bach. Hanneke Groenteman leidt de gesprekken en de groep Total Touch, met Trijntje Oosterhuis, treedt tussendoor op. Nederland 3, 17.00 uur.

ALTERNATIEVE ELFSTEDENTOCHT Op de Weissensee in Oostenrijk stonden zaterdag vele schaatsvedetten aan de start voor een wedstrijd over tweehonderd kilometer. Een verslag van bijna een uur over deze 'alternatieve elfstedentocht'.

SBS 6 18.25 uur.

YES MINISTER Zestien jaar geleden, in 1981, kreeg deze serie over de strijd tussen een minister en diens topambtenaar van de British Academy of Film and Television Arts de Best Comedy Series Award. De acteur James Hacker, die de minister speelt, is inmiddels overleden. Nederland 3, 18.30 uur.

DE WERELD VOLGENS DUMMER Volgens de Amerikaanse journalist Robert D. Kaplan bestaat de toekomst van de Derde Wereld uit burgeroorlogen, epidemieën, religieus extremisme en milieurampen. Hij heeft dat opgeschreven in het boek Reis naar de einden van de wereld en vertelt erover bij de VPRO. Nederland 3, 20.53 uur.

VOLGSPOT Hijlco Span ontvangt de Vlaamse cabaretière Els de Schepper, van wie binnenkort het programma Aaibaarheidsfactor nr. 7 in première gaat in de Kleine Komedie in Amsterdam. Radio 1 en 2, 00.02 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden