TV-WEEKEINDE

Zie voor programmering en films op tv pagina 46 en 47 van het mediakatern Stroom...

TT ASSEN Om kwart over elf starten de motoren in de 125 cc-klasse, om half één die in de 250 cc-klasse en vanaf twee uur zijn er beelden te zien van de de 500 cc-klasse. Nederland 2, 11.00 uur.

MINIPLAYBACKSHOW Kinderen doen The Back Street Boys, Marco Borsato, Phil Collins, Trijntje Oosterhuis en The Kelly Family na. RTL 4, 20.30 uur.

BARCELONA - BETIS SEVILLA Rechtstreeks verslag van de finale in het toernooi om de Spaanse beker in het Bernabeu-stadion in Madrid. Ronaldo doet niet mee, maar er is wel een weerzien met Finidi George, die bij Betis Sevilla speelt. SBS 6, 20.55 uur.

CLASSIC ALBUMS Thijs van Leer fluit en jodelt Hocus Pocus op de radio en later op de tv. Interviews en reconstructie van de groep Focus. Radio 2, 20.04 uur, Nederland 1, 22.24 uur.

STATES OF ERROR Eerste deel van een tweedelige documentaire over de Mossad, de Israëlische geheime dienst, die onder meer Ali Hassan Salameh, de tweede man achter Arafat, vermoordde. Salameh werd gezien als het brein achter de PLO-aanslag tijdens de Olympische Spelen in München. Veronica, 22.55 uur.

OVT De tweehonderdste en laatste gesproken column van Arie Kleywegt. Daarna twee promovendi. Wim Ravensteyn schreef een proefschrift over waterirrigatie op Java en margaret Leidelmeijer over de suikerindustie aldaar. Radio 1, 10.04 uur.

WIELRENNEN, HONKBAL,

BEACHVOLLEYBAL Het NK wielrennen in Meerssen; Taiwan-Nederland in het World Port Tournament en beachvolleybal in Rotterdam. Nederland 213.20 uur.

MIDDAGJOURNAAL Jan Pronk, minister voor Ontwikkelingssamenwerking, is terug van de VN-top over milieu en ontwikkeling in New York. Hij vertelt over de rol die Nederland daar heeft kunnen spelen.

Het gesprek vindt plaats vanaf half twee. Radio 1, 12.07 uur.

BUITENHOF De hoofdcommissaris met buitengewoon verlof van Rotterdam, J.W. Brinkman, geeft zijn visie op de gang van zaken in Rotterdam. Daarna nòg een geplaagd man: minister Ritzen van Onderwijs. Nederland 3, 12.05 uur.

TERSCHELLINGS OEROL Impressie van het onlangs beëindigde vijftiende Oerolfestival op Terschelling, dat Van achter de wolken kwam de wind als titel meekreeg. In de uitvoeringen en programma's van locatietheater, straattheater, wereldmuziek en beeldende kunst speelden de elementen wind en lucht een belangrijke rol. Nederland 3, 19.35 uur.

OECOMENISCHE ASSEMBLEE In Amsterdam praatten de wereldlijke leiders over Europa, in Graz deden de kerkelijke leiders dat tijdens de kerkelijke eurotop. Heeft Europa een ziel nodig en wat bindt Europeanen nog meer dan de euro? Nederland 1, 23.08 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden