TV-WEEKEINDE

HOCKEY CHAMPIONS TROPHY Vandaag de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal: tegen Pakistan. Het toernooi duurt nog tot en met 15 december....

2 VANDAAG Reportage over de naleving van de registratieplicht voor gevaarlijke stoffen. Verder aandacht voor het feit dat de Verenigde Naties deze zaterdag hebben uitgeroepen tot Internationale Vrijwilligersdag, en beelden van de repetities van het Nationale Ballet voor de Nederlandse versie van Tsjaikovski's Notenkraker. Nederland 2, 17.29 uur.

TEMA Ouderen worden steeds actiever in het maatschappelijk verkeer, zo wijst onderzoek uit. In de derde aflevering over ouderen een portret van C. Sutart, zeventig jaar en sinds zijn pensioen werkzaam als bewaker bij Artis. Verder aandacht voor dans, muziek en handvaardigheid op scholen. Tema bezoekt scholengemeenschap Huizermaat, waar leerlingen in deze drie vakken eindexamen kunnen doen. Radio 5, 14.02 uur.

KAREL ontvangt bergbeklimmer Ronald Naar. Vorige week klaagde Van der Graaf Naar aan, omdat laatstgenoemde op de Mount Everest een Indiase bergbeklimmer zag sterven maar geen hulp bood. Verder gesprekken met danser Donald Jones over de 65+-pas en cineaste Marijke Jongbloed over hoog opgeleide vrouwen die maar niet aan de man komen. Nederland 1, 22.31 uur.

PAVAROTTI & FRIENDS Ten behoeve van de stichting War Child zingt Luciano Pavarotti voor de vierde keer met een gezelschap van muzikanten om zich heen, onder wie Liza Minelli, Sheryl Crow, Elton John en Eric Clapton. RTL 4, 23.00 uur.

SPIJKERS Vanavond: erotisch acteren in De Minnaar, voormalig topcrimineel nu actief in Rotterdamse Stichting Drugspreventie, vrouwenkoor De Krijsende Krengen en cabaretgroep Niet uit het Raam. Nederland 3, 23.35 uur.

KUNST OMDAT HET MOET Portret van de Zweedse kunstenaar Claes Oldenburg, wiens werk tot de pop-art gerekend wordt. De documentaire laat onder andere zien hoe Oldenburg eind 1995 een belangrijk retrospectief van zijn werk in het Guggenheim-museum in New York installeerde. Nederland 2, 0.32 uur.

OVT In het eerste uur aandacht voor de geschiedenis van dialecten. Verder een gesprek met parlementair historicus Gerard Visscher over twee eeuwen gekonkel met kamervoorzitters. In het tweede uur: de Prijs van de Auto. Radio 1, 10.00 uur.

BUITENHOF Eurocommissaris Hans van den Broek gaat onder andere in op de vraag of Nederland niet steeds meer in een geïsoleerde positie komt in Europa als het gaat om de drugsbestrijding. Nederland 3, 12.05 uur.

DE ANDERE WERELD VAN ZONDAGMIDDAG Live vanuit De Balie in Amsterdam een gesprek met de schrijfster Margriet de Moor naar aanleiding van haar boek Hertog van Egypte. Verder een discussie over de politieke problemen in de Bijlmer met leden van het Zwart Beraad en een gesprek met de econoom prof. Y. Brenner die volgende week afscheid neemt van de Universiteit Utrecht. Radio 5, 13.08 uur.

DE PLANTAGE Bob Fosko, beter bekend als Hakkûhbar, staat momenteel op nummer 1 van de Mega Top 50 met het nummer Gabbertje, een houseversie van het bekende lied uit de televisieserie Swiebertje. Hij probeert de populariteit van het lied te verklaren. Ook te gast: Marco Borsato met een van zijn tekstschrijvers en componisten, John Ewbank. Tot slot: Boudewijn de Groot. Nederland 3, 17.00 uur.

DE WERELD VOLGENS DUMMER Bericht vanuit Belgrado, waar de studentenbeweging al bijna drie weken op straat leeft. De muziekfaculteit verdeelt zijn tijd nauwgezet tussen demonstreren en repeteren. Een dagboekvertelling. Nederland 3, 20.54 uur.

SHOWCASE Jaarlijks worden 150 duizend mensen gestoken door een schorpioen, maar 'slechts' 1200 overlijden hieraan. Slechts een handvol van de ongeveer 1500 schorpioensoorten is namelijk giftig. Toch bestaat er al sinds de oudheid een heilig ontzag voor de dieren. Discovery Channel, 21.00 uur.

WAANZIN OP WIELEN Tijdens deze drie uur durende thema-avond stelt de VPRO de auto centraal. Met aandacht voor rijgedrag, sluiproutes, oude auto's, de psychologie achter het autodesign, anti-autoterroristen en het antwoord op de vraag: 'Hoe leef je verder als veroorzaker van een dodelijk ongeluk?' Nederland 3, 21.09 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden