TV-weekeinde

RADIO 1 JOURNAAL Tweede-Kamerlid Maarten van Traa van de PvdA is hoofdgast. Een gesprek over zijn leven ná de IRT-enquête, buitenlandse onderwerpen en de Partij van de Arbeid....

LE NOZZE DI FIGARO is een rechtstreekse uitzending van deze opera van Mozart, vanuit de Metropolitan Opera in New York. Solisten zijn Kiri te Kanawa als de gravin, Barbara Bonney als Susanna, Dawn Upshaw als Cherubino en Jeffrey Black als Graaf Figaro. Radio 4, 19.02 uur.

KAREL Van de Graaf ontvangt in zijn programma Albert Heijn. Die werd onlangs zeventig jaar en zal in mei aftreden als commissaris bij Ahold. Met hem zal dan de laatste Heijn uit het voormalige familiebedrijf verdwenen zijn. De 'man die op de kleintjes lette', woont sinds vijf jaar op het landgoed Puddleston in Engeland.

Hij vertelt openhartig over de ontvoering en de dood van zijn broer Gerrit-Jan. Verder spreekt hij over het postpoliosyndroom dat hem het lopen goeddeels onmogelijk maakt. Ook blikt hij terug op de kruideniers van vroeger en openbaart hij zijn plannen voor de toekomst. Nederland 1, 22.05 uur.

KUNST...OMDAT HET MOET schetst een portret van schrijfster Simone de Beauvoir (1908-1986). De Engelse documentaire Feminisme volgens een Parijse burgervrouw bevat naast veel historisch materiaal een uitgebreid interview met de schrijfster.

Het gesprek werd enkele maanden voor haar dood opgenomen. Nederland 2, 00.16 uur.

BUITENHOF interviewt de geestelijke vader van de technoleaseconstructie, oud-minister van Economische Zaken Andriessen. Hij was minister van EZ in het derde kabinet-Lubbers (1989-1994). Andriessen was betrokken bij de technoleaseconstructie, een contract waarbij technische know-how door Philips en Fokker aan de Rabobank is verkocht en daarna is teruggeleast door dezelfde bedrijven. Nederland 3, 12.05 uur.

VERONICA IN CONCERT: BOB DYLAN Een registratie van het concert van Bob Dylan dat is opgenomen in 1994 in New York. Hoogtepunten vormen nummers als The times they are a-changin, With God on our side en Rainy day women. Veronica, 15.30 uur.

DANS OP 3: SMOKE De Zweedse choreograaf Mats Ek heeft Smoke speciaal gemaakt voor zijn broer Niklas en de Parijse prima ballerina Sylvie Guillem. Het stuk gaat over de relatie tussen een man en een vrouw, die beiden gevangen zitten in hun eigen gedachtenwereld, wat in de dans wordt uitgedrukt in solo's. Nederland 3, 15.43 uur.

HOORSPEL: DE KROONPRINSAFFAIRE is een politieke satire in drie aktes rond de teloorgang van een minister-president. Het gedeeltelijk op ware feiten gebaseerde verhaal omvat de laatste maanden van premier Ruud Lubbers in zijn derde ambtstermijn, waarin fractievoorzitter Elco Brinkman en zijn toegewijde partijvoorzitster Tineke Lodders hem op slinkse wijze aan de kant zetten. De Kroonprinsaffaire is geschreven door Ger Apeldoorn en Harm Edens. Stemmen zijn van Jim Berghout, Hetty Heyting, Alfred van den Heuvel, Marieke van der Pol en Remco Vrijdag. Radio 4, 18.00 uur.

DE KEUZE VAN DEKEYSER: THE CHAMPAGNE SAFARI Canadese documentaire uit 1995 over de in 1886 in Parijs geboren Charles Bedaux, een selfmade miljonair, avonturier, ontdekkingsreiziger en eerste bedrijfspsycholoog. BRTN 2, 19.50 uur.

NETWERK Zondag wordt in Frankrijk waarschijnlijk de vierde burgemeester van het Front National gekozen in het plaatsje Vitrolles. Een reportage. Verder een portret van de 85-jarige pater Tetteroo. Hij woonde 55 jaar in de oerwouden van Irian Jaya. Sinds vijf jaar is hij terug in Nederland. Nu is de pater een man van deze tijd met een aansluiting op Internet. Nederland 1, 20.14 uur.

HET KWAAD IN DE MENS is een drie uur durend programma over geweld. Het draait om vragen als: zijn mensen gewelddadige wezens, vinden mensen oorlog leuk, waarom bestaat onze (amusements)cultuur uit geweld, en is er hoop op vermindering?

In diverse interviews komen thema's aan bod als het geweld in de vroege samenleving, het georganiseerde geweld bij primaten en de wolven, de anti-agressiepil en pathologisch geweld. Nederland 3, 21.03 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden