TV-WEEKEINDE

KAMERBREED Minister Borst van Volksgezondheid is de politieke hoofdgast. Europarlementariër Van Velzen (CDA) schuift aan voor de discussie in eigen kring over uitbreiding van de Europese Unie....

INTOCHT SINT NICOLAAS Rechtstreeks verslag van de intocht van Sinterklaas. Nederland 3, 12.00 uur.

2VANDAAG Aandacht voor jongeren met suïcidale aanleg die dat uiten door gewelddadig en roekeloos gedrag. De Groninger onderzoeker Neeleman is tot de slotsom gekomen dat mensen met zelfmoordneigingen waarschijnlijk sneller betrokken raken bij auto-ongelukken. Nederland 2, 17.29 uur.

KAREL Met een portret van Bennie Jolink, zanger van de popgroep Normaal, begint Karel van de Graaf aan het veertiende seizoen van Karel. Nederland 1, 20.34 uur.

KUNST... OMDAT HET MOET Een documentaire over de fotografe Cindy Sherman. Nederland 2, 00.10 uur.

BUITENHOF Peter van Ingen praat met minister Dijkstal van Binnenlandse Zaken over het minderhedenbeleid. Ook: een discussie over de mogelijke confrontatie tussen Irak en de Verenigde Staten met de Iraakse socioloog Yasmin Javad. Nederland 3, 12.05 uur.

DE PLANTAGE Te gast zijn moeder en zoon Van Hall. Maja van Hall is beeldhouwer. Zoon is de schilder Jurriaan van Hall. Beider werk wordt nu geëxposeerd. Nederland 3, 17.00 uur.

NETWERK Het gruwelverhaal van de Oostenrijkse arts Heinrich Gross. Hij oefende als neuroloog jarenlang op de hersenen van nazi-slachtoffers. Geestelijk gehandicapte kinderen fungeerden tijdens de Tweede Wereldoorlog als proefkonijn. Hun hersenmateriaal is onlangs voor een deel teruggevonden bij de aangeklaagde en inmiddels ondergedoken Gross thuis. Nederland 1, 20.15 uur.

LOPENDE ZAKEN Een debat tussen Europarlementariër Piet Dankert en de Franse senator Michel Charasse over 'de Franse machtshonger'. Voorts: de belangrijkste milieuambtenaar van Nederland, K. Zoeteman, die gelooft in kabouters. Nederland 3, 21.01 uur.

PODIUM Een registratie van het concert Uit liefde en respect voor Gershwin, dat onlangs in Amsterdam plaatsvond. Tijdens dit concert brachten Robert Long, Greetje Kauffeld, Margriet Hermans en de Koos Mark Big Band de nummers van hun gelijknamige cd. Radio 2, 22.02 uur.

ER IS MEER TUSSEN HEMEL EN AARDE In het KRO-programma over religie en spiritualiteit wordt gesproken over de comeback van Sinterklaas en over de houdbaarheidsdatum van boeken als De Celestijnse Belofte. Nederland 1, 22.13 uur.

DE NACHT VAN DE EENDAGSVLIEG Peter Plaisier en Sjors Fröhlich presenteren vijf uur lang one-hit-wonders. Radio 1, 1.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden