TV-WEEKEINDE

CAPPUCCINO Presentator Sjors Fröhlich ontvangt Ciska Dresselhuys, de hoofdredacteur van Opzij. Adviseur Bert Bakker gaat in op de misverstanden over geld beleggen....

KOKEN MET CAS Ook dit seizoen kookt Cas Spijkers op de televisie met bekende Nederlanders. Vandaag is acteur Piet Römer zijn gast. SBS 6, 17.00 uur.

2 VANDAAG komt met een reportage over het dreigende failliet van de Amsterdamse tippelzone. De door de gemeente aangewezen zone kent niet echt aftrek: prostituees vinden het gebied veel te afgelegen en willen er niet werken. De zone dreigt een onveilig gebied te worden, waar zich alleen nog illegale prostituees ophouden. Verder gaat 2 Vandaag in op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Een belangrijk punt hierin is het wapenbezit. De rubriek brengt een bezoek aan het plaatsje Kennesaw waar ieder gezinshoofd volgens de gemeentelijke wetgeving verplicht is een wapen te hebben. Nederland 2, 17.30 uur.

12 STEDEN, 13 ONGELUKKEN Een Afrikaan in Marken. Een aflevering uit een serie gedramatiseerde reconstructies van waargebeurde ongelukken. Zie ook pagina 43 van het mediakatern Stroom. Nederland 3, 19.45 uur.

WATER & VUUR Waarom gaat het zo goed met de Nederlandse popmuziek? Twee kenners, Paul Rutten en Geert Henderickx, praten over het succes van Marco Borsato, Paul de Leeuw, De Dijk, Rob de Nijs en Frank Boeyen. Radio 2, 20.00 uur.

DE ANDRÉ VAN DUIN SHOW Gerard van Bezij, een van Van Duins typetjes, gaat op bezoek bij de actrice Bruni Heinke. Als reporter Wijdbeens brengt Van Duin een bezoek aan de Effectenbeurs in Amsterdam, waar vrijdag de firma Endemol werd geïntroduceerd. RTL 4, 21.00 uur.

SPIJKERS besteedt aandacht aan de première van de Rolling Stones-film Rock and Roll Circus. Stones-fans Ruud Vreeman (PvdA) en Annelize van der Stoel (VVD) kunnen hun geluk niet op. Verder nomineert Jack Spijkerman kandidaten voor 'de Vergulde Nachtspiegel', of: wie maakte de blunder van de week. Nederland 3, 23.35 uur.

HEB IK DAT? Presentator Marc Klein Essink praat met historicus Maarten van Rossem over de invloed van de media op de Amerikaanse verkiezingen. Rob de Nijs zingt een aangepaste versie van zijn hit Banger hart. Ook: een confrontatie tussen Karel Hille, de schrijver van de tekst van Waarheen Waarvoor, en zangeres Mieke Telkamp. RTL 4, 22.05 uur.

OVT Een gesprek met journalist Willem Breedveld over het boek Gaius, de onverstoorbare gang van W.F.de Gaay Fortman, dat hij samen met John Jansen van Galen schreef. Ook aandacht voor de volkswoede die in Nederland uitbrak na de Russische inval in Hongarije in 1956. Radio 1, 10.00 uur.

BUITENHOF Een interview met mr. Pieter van Vollenhoven naar aanleiding van het opheffen van de Raad voor de Verkeersveiligheid, waarvan Van Vollenhoven de voorzitter is. Ook: minister De Boer van VROM over nachtvluchten op Beek en een discussie over de vraag in hoeverre het RIOD in staat is de feiten over het optreden van Dutchbat in Srebrenica boven tafel te krijgen. Nederland 3, 12.05 uur.

YOUNG PEOPLE'S CONCERT De NPS brengt op vijf zondagmiddagen een selectie uit deze beroemde serie uit de jaren vijftig en zestig, waarin dirigent Leonard Bernstein kinderen muziekles gaf. Hij kreeg daarbij hulp van het voltallige New York Philharmonic. Nederland 3, 15.35 uur.

DE PLANTAGE Hanneke Groenteman viert de vijftigste verjaardag van Herman Brood. Zij praat met Brood, met zijn manager Koos van Dijk en met schrijver Bart Chabot, die een biografie heeft geschreven met de titel Broodje gezond. De muziek wordt verzorgd door Van Dik Hout. Nederland 3, 17.00 uur.

DE WERELD VOLGENS DUMMER De VPRO zendt vanaf vandaag wekelijks een nieuw informatief programma uit. De redactie belooft 'opmerkelijke gasten, ongebruikelijke opinies, verhitte debatten en een keur aan medewerkers die vooralsnog niet van plan zijn de zoveelste actualiteitenrubriek aan de televisie toe te voegen'. In de eerste uitzending aandacht voor het boek Srebrenica: record of a war crime van Norbert Both en Jan Willem Honig. Zij onderzochten welke rol Nederland speelde bij de val van de enclave Srebrenica. Nederland 3, 20.54 uur.

NETWERK heeft een vraaggesprek met de Israëlische oppositieleider Shimon Peres. Hij blikt terug op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. 'Het verschrikkelijkste jaar van mijn leven.' Peres beschrijft zijn gevoelens over de moordaanslag op Rabin, een jaar gelden. Hij herinnert zich het moment na de busaanslagen in Israel, als hij wordt uitgejouwd en beschimpt door landgenoten. Verder praat hij over zijn mislukte verkiezingscampagne en spreekt hij zijn angst uit over de afbrokkeling van het vredesproces in het Midden-Oosten. Nederland 1, 20.15 uur.

VOLGSPOT volgt toneelleider Erik Vos, die na 25 jaar afscheid neemt van toneelgroep De Appel. Deze week gaat zijn afscheidsvoorstelling Oidipous I en II in première. Radio 1, 00.04 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden