TV Tips

Wild Russia

Canvas, 20.40 uur

De slotaflevering van deze serie over Russische natuur draait om de biodiversiteit in het immense Oeralgebergte. Een edelhert speurt naar grasland, jonge Oeraluilen slaan voor het eerst hun vleugels uit, bruine beren gaan op zoek naar wilde honing en voor het eerst op tv: de desman, een watervariant van de mol.

Zembla

NED 2, 21.10 uur

De aflevering Blank is beter belicht de groeimarkt van bleekproducten voor mensen met een donkere huidskleur. Er worden wereldwijd veel crèmes, pillen en injecties verkocht om blanker te worden, maar over de situatie in Nederland is nog weinig bekend. Wie kopen deze producten? En zijn de kopers bekend met de risico's?

Hello Goodbye

NED 1, 21.30 uur

Kan Hello Goodbye zonder Joris Linssen? Dat is de grote vraag bij het begin van het nieuwe seizoen, waarin Linssen is vervangen door NCRV-collega Klaas Drupsteen. De formule is ongewijzigd: reizigers op Schiphol vertellen hun levensverhaal. Maar het valt te bezien of zij bij Drupsteen net zo openhartig zijn als bij Linssen.

Profiel

NED 3, 21.35 uur

Vijf minuten nadat zijn kijkcijferhit met Geer op RTL 4 is afgelopen, wordt op Nederland 3 een profiel van zanger/presentator/moppentrommel Gordon uitgezonden. Gordon wordt gevolgd in de periode dat hij wil terugverhuizen van het stille Blaricum naar Amsterdam. Daarnaast traint hij hard voor de Dam tot Damloop.

Hoe heurt het eigenlijk?

NED 1, 22.15 uur

De Tsjechische adel is al veel langer aan de macht dan de Nederlandse adel, waardoor hun tradities veel verder teruggaan. Vanwege die rijke geschiedenis brengt Jort Kelder een bezoek aan Tsjechië. Hij leert er koeien vangen en hij trekt met een dode haas een spoor voor de traditionele Tsjechische slipjacht.

Eureka!

NED 3, 21.00 uur

Sofie van den Enk en Ionica Smeets stellen een vraag waarop iedereen wel het antwoord zou willen weten: is er een wiskundig trucje om de loterij te winnen? Het antwoord wordt gezocht in het casino, op de ijshockeybaan en bij schaakgrootmeester Loek van Wely, die precies kan uitrekenen wat zijn kansen zijn.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden