Tv-tips

De Gouden Eeuw

Ned. 2, 20.20 uur

Twee van de grootste Nederlanders uit de Gouden Eeuw waren ongetwijfeld Maurits van Oranje en Johan van Oldenbarnevelt. De laatste was als een vader voor Van Oranje, maar door een machtsstrijd belandde Van Oldenbarnevelt op het schavot op het Binnenhof. Hans Goedkoop zoekt uit waar het misging tussen de twee.


Blackadder's Christmas Carol

BBC 2, 21.00 uur

De Britse kerstklassieker wordt vrijwel elk jaar uitgezonden. Dat maakt hem niet minder leuk. Blackadder is een komedie op topniveau. Kerstavond, 1850. Ebenezer Blackadder (Rowan Atkinson) is een beschaafde man, tot zijn verschrikkelijke voorouders hem een bezoekje brengen.


Doctor Who

BBC 1, 18.25 uur

Kerstspecials beginnen inmiddels traditie te worden, ook de Britse sciencefictionserie Doctor Who heeft er één. Op een Kerstavond in 1892 bedreigt een kille vijand de aarde. Clara, een onorthodox jong kindermeisje, doet een beroep op de dokter, maar die gaat daar niet op in. Komt hij nog op tijd tot inkeer?


Carribean Combo

Ned.3, 20.25 uur

Registratie van alweer de derde eindejaarsshow van Roué Verveer, Jandino Asporaat, Murt Mossel en Howard Komproe. In Ze ZIJN er weer! kijken de heren terug op het succes van de afgelopen twee jaar. Heeft het hen veranderd? Wat in ieder geval niet is veranderd, is de karakteristieke mix van comedy, muziek en dans.


Kerst met de zandtovenaar

Ned. 3, 17.05 uur

De meeste artiesten bij dit kerstevenement op de markt in Gouda zijn niet gelovig. Gert van der Vijver, mimespeler en zandkunstenaar, wel. In zand tekent hij het Bijbelverhaal. Het doel is ongelovige mensen eraan te herinneren wat de ontstaansgeschiedenis van Kerst ook alweer is.


Het uur van de wolf

Ned. 2, 23.10 uur

Documentaire ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van theater Carré in Amsterdam. Oscar Carré (1845-1911) kwam uit een Duitse circusfamilie en gaf het circus voor het eerst in 1887 een eigen gebouw aan de Amstel, nadat hij hetzelfde had gedaan in Wenen en Keulen. Carré leidde een dramatisch leven.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden