Tv-tips

MADELON MEESTER

Freddy, leven in de brouwerij

Zaterdag, Ned 2, 21.05 uur

We krijgen geen genoeg van Freddy Heineken, zo blijkt. Na vorig jaar de speelfilm De Heineken Ontvoering, is het nu de TROS die met een vierdelige dramaserie over de biermagnaat komt.

'Je bent natuurlijk homo, daarom hou je zo van bruin', zegt Freddy (ijzersterk neergezet door Thom Hoffman) meteen al in de eerste scène tegen een reclamemaker gestoken in bruin pak. Hij grijnst er eens flink fout bij en neemt vergenoegd een trek van zijn filtersigaret. De toon is meteen gezet. Freddy was eigenwijs, bot, wispelturig, seksistisch, en ging ook nog eens om de haverklap vreemd.

Direct daarna volgt de gewelddadige ontvoering van Heineken. Zelfs in gevangenschap zingt Heineken nog geen toontje lager. Van zijn ontvoerders eist hij een bureau, een bureaustoel, een kam, scheergerei, een kamerjas, pantoffels, sigaretten en o ja, of ze ook nog even een briefje aan zijn vrouw kunnen geven.

In de 21 dagen dat hij is ontvoerd, denkt hij terug aan zijn jonge tumultueuze leven in de jaren veertig. Te zien is hoe de jonge Freddy (mooie rol van Xander van Vledder) met zijn ambitie Amerika wist te veroveren en de concurrentiestrijd met Amstel aangaat. In Amerika ontmoet hij ook het bloedmooie Amerikaanse model Lucille (Anna Drijver) . Hier gaat het een beetje mis in de serie. De Amerikaanse burgers spreken hun Engels wel met een heel Nederlands accent.

Jammer, maar wie daar doorheen kan kijken, ziet vooral een heel fraaie dramaserie van de TROS met een fijn jarenveertigsfeertje gehuld in dikke sigarettenrook.

Bellicher, Cel

Zondag, Ned 3, 20.30 uur

Eerste aflevering van het vervolg op de succesvolle serie Bellicher, de Macht van Meneer Miller. Dit keer vecht Michael Bellicher (Daan Schuurmans) tegen internethackers die zijn identiteit misbruiken. Leuke gimmick: tegelijkertijd met de serie begint een 'realtime adventure game' op bellichercel.nl.

Derksen & ...

Zondag, RTL 7, 21.15 uur

Nieuwe talkshow van beroepsmopperaar Johan Derksen. Acht afleveringen lang voelt hij een prominente gast uit de voetbalwereld aan de tand. In de eerste aflevering: PSV-trainer Dick Advocaat. In de Veronica-gids zei hij dat de gesprekken zo veel mogelijk over de gast zullen gaan, want aan 'pedante interviewers die zichzelf belangrijker vinden dan de gast' heeft hij een hekel.

Holland Doc: Bijna 18

Woensdag, Ned 2, 23.00 uur

Bijna 18 zijn de jongens die Ingeborg Jansen in deze documentaire volgt. Ze zitten vast wegens gewapende overvallen. Jansen volgde de drie in de overgangsperiode van gevangenschap naar vrijheid. Waarom gingen deze Antilliaanse en Turkse jongens de fout in, is de vraag die zij centraal stelt. Aan het einde van de documentaire zijn ze 18 en ligt er een heel leven voor ze, maar daarvoor moeten ze wel de 'moraal van de straat' van zich afschudden.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden