Tv tips

Clairy Polak en filosoof Ad Verbrugge zijn terug met een nieuwe reeks van hun filosofische talkshow, ditmaal over de kwaliteit van de verzorgingsstaat. In aflevering één de vraag: wat is de plaats van arbeid in de verzorgingsstaat? Met o.a. econoom Paul de Beer en politiek filosoof Rutger Claassen.

Start van een zesdelige documentaireserie, waarin historicus Diarmaid MacCulloch op zoek gaat naar de oorsprong van het christendom. In de eerste aflevering maakt MacCulloch korte metten met het bekende verhaal dat het allemaal begon toen apostel Paulus het christendom van Jeruzalem naar Rome bracht.

Nieuwe spelshow waarin Nederlandse basisscholieren worden getest op hun kennis van de Nederlandse taal. Wekelijks moeten zeven kandidaten uit groep 7 en 8 onder hoge tijdsdruk laten zien wie de vaak moeilijke woorden het snelst goed kan spellen. Lieke van Lexmond presenteert.

Door Cameron Crowe (Almost Famous) geregisseerde muziekdocumentaire over het 20-jarig bestaan van rockband Pearl Jam. Uit 1.200 uur zelden vertoond materiaal maakte Crowe een collage van concertopnames, intieme scènes, oude én nieuwe interviews van de band met frontman Eddie Vedder.

Isolde Hallensleben brengt een bezoek aan de set van Camiel Borgman, de nieuwe film van regisseur Alex van Warmerdam. Ook is er een reportage over de restauratie van The Beanery van Edward Kienholz, een van de beroemdste kunstwerken uit de collectie van het Stedelijk Museum.

BBC-serie waarin vijf Britten hun hectische levens verlaten en in het klooster de confrontatie aangaan met de stilte. Ze doen dit onder leiding van abt Christopher Jamison, de spirituele leider van de Engelse benedictijnen, die het vijftal de waarde van stiltemeditatie leert.

Romantische komedie van Ivan Reitman uit 2009, met glansrol voor George Clooney, die als 'ontslagmanager' Ryan Bingham Amerika doorreist en leeft op vliegvelden en in hotels. Een jonge collega (Anna Kendrick) en een vaste scharrel (Vera Farmiga) veranderen zijn kijk op zijn werk en de liefde.

Ensemblefilm van Willem van de Sande Bakhuyzen uit 2005, gebaseerd op het feuilleton over verloskundige Anna Jongkind dat Maria Goos ooit schreef voor Volkskrant Magazine. Anna (Monic Hendrickx) worstelt met haar moeder (Anne Wil Blankers), man (Peter Blok), twee dochters en haar schrijfambities.

El Sistema is een muziekeducatieproject uit Venezuela, dat in 1975 werd begonnen door econoom José Antonio Abreu. Een van de voormalige leerlingen uit het project, Gustavo Dudamel, heeft carrière gemaakt als dirigent en verzorgt donderdag het slotconcert van het Holland Festival.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden