Tv-tips

Mad Men

Ned 2, 23.15 uur

Negende aflevering van het vijfde seizoen van deze populaire Amerikaanse dramaserie over de reclamewereld in de jaren zestig. De depressieve Betty maakt het leven van Don en Megan zuur en Roger heeft een paar geheime technieken in petto voor de ontmoeting met een potentiële Joodse klant.

Het verhaal van Romy Schneider

Eén, 22.30 uur

Laatste deel uit de reeks: Final Days of an Icon, waarin door middel van archiefmateriaal een beeld wordt geschetst van, inderdaad, de laatste dagen van een icoon. Met vanavond het tragische einde van de Oostenrijkse actrice Romy Schneider: een jaar voor haar eigen dood verongelukte haar zoon David.

De uil van Athena

Canvas, 23.15 uur

Ontroerende BBC-documentaire uit 2013. Bij de streng christelijke hutterieten heerst de opvatting: 'Vader is 89 en wij verzorgen hem. Hij heeft vroeger voor ons gewerkt, nu werken wij voor hem.' Minder aantrekkelijk is de afkeer van de geloofsgemeenschap voor leuke dingen: roken, dansen en theater zijn allemaal taboe.

It gets better

Ned 1, 22.20 uur

Patriek Lodiers bezoekt jonge mensen die ergens onzeker over zijn en doet dat samen met BN'ers die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten. Vandaag bezoekt Anita Witzier de 16-jarige Malou die net als zij reuma heeft. Malou moet door haar reuma veel dingen laten die haar leeftijdsgenoten wel kunnen.

Metropolis

Ned 3, 21.00 uur

Buitenlandprogramma van Stef Biemans, met lokale correspondenten in meer dan vijftig landen. Vanavond aandacht voor 'vrije vrouwen'. In Nederland vinden we onszelf ontzettend geëmancipeerd en zijn vrouwen vrij te doen en laten wat ze willen, maar is dat wel zo? En hoe zit dat eigenlijk in Pakistan?

Keuringsdienst van Waarde

Ned 3, 20.25 uur

Wat is eigenlijk het 'met' in een 'patatje met'? De Keuringsdienst van waarde onderzoekt vanavond de samenstelling van de in Nederland zo geliefde witgele klodder. Vaak is het frietsaus, blijkt al snel, het vetarme en goedkope broertje van. Er zit 80 procent minder vet in dan mayo: maar wat zit er dan wel in?

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden