Tv-tips zondag

Brandpunt

NED 2, 22.15 UUR

Naar aanleiding van de moord op Ximena Pieterse door voormalige jeugd-tbs'er Stanley A. spreekt Liesbeth Staats met betrokkenen die pleiten voor het langduriger volgen van soortgelijke, moeilijk te peilen ex-tbs'ers. Aart Zeeman gaat op pad met opstandelingen in Syrië.

Goudvis

CANVAS, 20.50 UUR

Een portret van Tom Lanoye, de man die met zijn werk als dichter, columnist, polemist, toneelschrijver én romanauteur door Goudvis wordt omschreven als een ware schrijffabriek. Met medewerking van onder anderen zijn echtgenoot René Los en collega Herman Brusselmans.

Benali boekt

NED 2, 19.55 UUR

Tim Krabbé, die zelf een kleine duizend wielerwedstrijden reed, beschrijft in De Renner (1978) de Ronde van de Mont Aigoual, een zware klimkoers in Zuid-Frankrijk, en maakte daarmee Nederlands eerste literaire sportboek. Samen met Abdelkader Benali stapt hij op de fiets voor een mooie klim.

Holland Doc

NED 2, 18.55 UUR

Documentaire Children of the Tsunami vertelt over de nasleep van de Japanse aardbeving- en tsunami-ramp, gezien door de ogen van een handvol kinderen. De leerlingen van de Okawa basisschool bijvoorbeeld: veel van hen werden te laat geëvacueerd, met alle gevolgen van dien.

Boeken

NED 1, 11.20 UUR

Speciale uitzending die geheel in het teken staat van Hans van Mierlo (1931-2010), wiens redevoeringen, voordrachten en essays zijn gebundeld in het boek Een krankzinnig avontuur. Samensteller Lennart van der Meulen, journalist Henk Hofland en oud-premier van België Guy Verhofstadt zijn te gast.

Eva Jinek op zondag

NED 1, 09.30 UUR

Zanger Jan Smit komt vertellen over zijn nieuwe concerttour en zijn filmplannen. Zou zijn oorlogsfilm Het Bombardement nog doorgaan? Tjibbe Joustra, voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, richt zijn pijlen op de zorg en PVV-Kamerlid Lilian Helder geeft haar mening over de Amsterdamse zedenzaak.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden