Tv-selectie

NTR Academie

NED 2, 19.20 uur

De NTR Academie wordt geopend. Hierin houden de komende weken twintig wetenschappers, filosofen en schrijvers een lezing over hun specialisme. De eerste lezing komt van bioloog Midas Dekkers: hij zal aan de hand van treffende (en geestige) voorbeelden betogen dat vroeger toch echt alles beter was.

Soundtrack

Canvas, 20.35 uur

Nieuwe reisserie waarin vier Vlaamse muzikanten een roadtrip maken door Israël en de Palestijnse gebieden, op zoek naar de rol die muziek speelt in dit eeuwige conflictgebied. Aflevering één brengt het gezelschap van het extravagante nachtleven in Tel Aviv naar het beruchte checkpoint van Kalandia.

Zomeravonden

Radio 6, 21.00 uur

Het culturele radiomagazine De avonden biedt de komende weken elke dag een twee uur durend interview met een cultureel kopstuk. In de eerste aflevering gaat Katharina Smet in gesprek met Mark Manders (1968), de beeldend kunstenaar die Nederland dit jaar vertegenwoordigt op de Biënnale in Venetië.

De avondetappe

NED 1, 22.15 uur

Op de rustdag in de Tour de France zit Mart Smeets in Les Domaines de Patras, een chambre d'h¿tes in het plaatsje Solérieux. Aldaar ontvangt hij Michel Kreder, de Nederlandse wielrenner die uitkomt voor het Amerikaanse Team Garmin-Sharp. Ook sidekick/NRC-journalist Thijs Zonneveld is present.

Iedereen journalist

NED 2, 22.45 uur

Henk Steenhuis, oud-hoofdredacteur van HP/De Tijd, onderzoekt in een drieluik de toekomst van de journalistiek. In aflevering één 'Crisis' spreekt hij met Peter ter Horst over de teloorgang van de Haagsche Courant, en met Ad Scheepbouwer, de man die de papieren Wehkampgids afschafte. Zie ook het interview op pagina V2.

Knevel & Van den Brink

NED 1, 23.15 uur

Geen Knevel & Van den Brink, maar Bos & Van den Brink vanavond. Andries Knevel is twee weken op vakantie en daarom wordt zijn plek opgevuld door een wisselende bekende gastpresentator. VUmc-bestuursvoorzitter Wouter Bos bijt het spits af. Te gast is o.a. Paralympisch wielrenster Alyda Norbruis.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden