Tussen Henin en Dewulf komt het n meer goed

Je kon het hem niet kwalijk nemen. Als ze het Filip Dewulf hadden gevraagd, zou hij ook liever de biografie van Kim Clijsters hebben geschreven....

Met Justine Henin-Hardenne lag het anders. Daar was al een manuscript van klaar. Vorig jaar kwam immers Le bonheur au bout du court uit, van de Franse journalist Patrick Haumont. Het enige dat Dewulf moest doen, was een vertaling maken. Maar de ex-tennisser, tegenwoordig freelance journalist, vulde de feiten aan met eigen ervaringen en informatie die hij ophaalde bij mensen die nauw met de Waalse nummer van de wereld samenwerkten.

En vooral dat schoot Henin in het verkeerde keelgat. Zelfs heeft ze sinds vorig jaar alle contacten met haar ex-collega verbroken.

Vorig jaar plaatste Dewulf vraagtekens bij haar fysieke ontwikkeling. 'De ontwikkeling van haar bovenbenen was wel erg opvallend. Iemand die er in zo korte tijd zoveel spieren bij wint, dat vind ik uitzonderlijk.'

In het voorwoord biedt hij zijn excuses aan voor zijn uitspraken.

'Ik ben er niet trots op. Ik hoop dat dit boek iets goedmaakt.'

De excuses worden in Walloniiet geaccepteerd. Op haar website noemt de speelster de Vlaamse vertaler een 'valse noot' en zegt ze ontevreden te zijn.

Henin heeft geprobeerd de publicatie te verhinderen. Dat lukte niet. Het staat iedereen vrij een biografie te schrijven. Niemand moet daarom vreemd opkijken als Dewulf binnenkort toch ook de biografie van Clijsters voor zijn rekening zal nemen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden