Tuchtraad DSI royeert beleggingsadviseur

De tuchtcommissie van het Dutch Securities Institute (DSI) heeft een beleggingsadviseur geroyeerd. Ze heeft zich schuldig gemaakt aan vermenging van zakelijke en privé-belangen....

ANP

De betreffende vrouw was werkzaam bij een niet nader genoemde grootbank. Zij leende in de periode 1993-1998 geld voor privé-doeleinden van klanten die zij adviseerde over hun beleggingen. In totaal ging het om ongeveer 200 duizend euro.

Haar handelwijze is in strijd met de interne regels bij haar werkgever en met wettelijke regels. De vrouw zelf zag er geen kwaad in. Ze toonde voor de tuchtcommissie ook nauwelijks berouw. Mede om die reden vond de commissie een royement, de zwaarste straf, op zijn plaats.

De zaak kwam aan het licht toen een klant op eigen initiatief een advocaat in de arm nam, nadat de beleggingsadviseur hem opnieuw en nadrukkelijk om een lening had gevraagd.

Het royement maakt het de vrouw, die vorig jaar wegens de kwestie door haar werkgever werd ontslagen, vrijwel onmogelijk haar beroep nog uit te oefenen, aldus een woordvoerder van DSI dinsdag in een toelichting.

DSI waakt over de integriteit van werknemers en werkgevers in de effectenhandel. Bij de brancheorganisatie kunnen particuliere beleggers met hun klachten terecht.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden