Truckimporteur Beers breidt uit in Duitsland

Vrachtwagenimporteur Beers heeft een nieuwe stap gezet op de Duitse markt met de overneming van een van de grotere Scania-dealers in de Bondsrepubliek, SCAN-Auto in Kerpen en Keulen....

ANP

LEIDSCHENDAM

Het op de Amsterdamse beurs genoteerde Beers kondigde in januari aan te willen uitbreiden naar Duitsland. Door het dichte netwerk in Nederland moet het bedrijf voor verdere groei de grens over. Bovendien gaan ook de klanten door de Europese eenwording steeds vaker de grens over.

Beers gaat daarom haar afnemers achterna. In maart kwamen de eerste twee overnemingen, in Bochum en Münster. Over de omvang van de acquisities doet het bedrijf geen mededelingen.

Beers is de grootste bedrijfswTI:

Vlaanderen trekt

extra geld uit voor

werkgelegenheid

ANP

BRUSSEL

Vlaanderen geeft het komend jaar voorrang aan het scheppen van nieuwe banen en de versterking van de Vlaamse cultuur. Minister-president Luc Van den Brande heeft dit maandag verklaard bij de presentatie van de begroting voor 1997 aan het Vlaamse parlement.

De Vlaamse regering heeft 4,5 miljard frank (ruim 247 miljoen gulden) uitgetrokken voor de verdere uitvoering van het werkgelegenheidsakkoord. Daarmee wil zij onder andere 1400 banen creëren voor langdurig werklozen.

De begroting voor 1997 vertoont een tekort van 11,8 miljard frank (649 miljoen gulden) op 553,1 miljard aan uitgaven. De regering gaat uit van een 'realistische, voorzichtige' economische groei van 2,1 procent.

Opvallend is de verhoging van het budget voor cultuur. Daaruit krijgen musea financiële steun. Ook is er geld gereserveerd voor de verbouwing van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. De regering wil het overleg met de Vlamingen in het hoofdstedelijk gewest uitbouwen. 'Brussel is en blijft onze hoofdstad', onderstreepte de minister-president.

Van Den Brande herhaalde zijn pleidooi voor fiscale autonomie van Vlaanderen. Hij wil voor 1 november meer duidelijkheid over de gewenste verlaging van de vennootschapsbelasting. Wallonië heeft dit voorstel tot nu toe tegengehouden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden