Trouwe Hond zonder cao

Dilemma

Janet, begin veertig, werkt sinds 2002 als productiemanager. Haar salaris lag destijds op 2.750 euro per maand. Maar elk jaar krijgt Janet een structurele salarisverhoging - hoewel ze niet onder een cao valt. Ook haar verantwoordelijkheden zijn toegenomen. Janets team groeide met zeven mensen en daarnaast stuurt ze inmiddels twee afdelingen aan. Tijd voor een update van het contract, vindt ze. Haar baas is het met haar eens. Hij ziet ook dat ze steeds meer managementtaken is gaan doen. Bovendien beoordeelt hij haar steevast heel positief. Hij noemt haar 'een loyale trouwe hond'. Dit is dan ook het moment bij uitstek om te beginnen over een extra salarisverhoging, denkt Janet. Maar wat zou ze kunnen vragen?


Advies

Een lastige voor de adviseurs, mede omdat Janets baas niet gebonden is aan een cao en er dus geen vastgestelde criteria zijn. Duidelijk is wel dat Janet niet op heel veel salarisgroei hoeft te rekenen. Jacco van den Berg van het gelijknamige adviesbureau vermoedt dat Janet al boven het marktgemiddelde zit. Janet heeft namelijk geen relevant diploma en is vooral 'door ervaring wijs' geworden, ziet Van den Berg.


Frank Knauf van FNV Bondgenoten wijst erop dat doordat Janet niet onder een cao valt, ze ook niet kan weten wat haar salarisrechten precies zijn. In een vastgelegd salarissysteem ga je bij een promotie doorgaans naar een hogere schaal en krijg je er vaak nog een periodiek bij, legt Knauf uit. Dat komt neer op een salarissprong van 3 tot 5 procent. 'In jouw situatie zonder periodieken zal het feitelijk ook steeds zo zijn gegaan, want je verdient flink meer dan toen je begon. 'Verwacht dan ook nu geen grote sprong', aldus Knauf.


Berenschot-adviseur Maartje Elderhuis stipt ook aan dat Janet niet in een reguliere beloningsstructuur valt, maar ziet dat niet als een obstakel. Janets functie is aantoonbaar zwaarder geworden en een herwaardering van functie en salaris is dus niet raar. 'Bij het opnieuw vastleggen van uw taken en verantwoordelijkheden spreekt een bijbehorende salarisstap bijna voor zich.' Elderhuis adviseert een verhoging van 5 procent te vragen, waarmee Janet op een 'marktconform niveau' zou komen. 'Maar hoger inzetten mag natuurlijk altijd'.


Jacco van den Berg denkt dat Janet het over een andere boeg moet gooien. Focus nog meer op de managementtaken en kijk of je misschien een hbo-opleiding zou kunnen gaan volgen, adviseert hij. Een alternatief is om 'uw schat aan ervaring vast te laten leggen'. Dat kan via een EVC-verklaring; een document waarin 'Eerder Verworven Competenties' gelijk worden gesteld aan een diploma. Onder meer het UWV kan daarvoor zorgen. 'Hierdoor ligt u beter op de markt wanneer u nog eens gaat solliciteren. Het laatste zou namelijk ook tot meer salaris kunnen leiden.'


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden