Trouwe Hond zonder cao

Janet, begin veertig, werkt sinds 2002 als productiemanager. Haar salaris lag destijds op 2750 euro per maand. Maar elk jaar krijgt Janet een structurele salarisverhoging - ondanks dat ze niet onder een cao valt. Inmiddels verdient ze 3817 euro. Ook haar verantwoordelijkheden zijn toegenomen. Janets team groeide met zeven mensen en daarnaast stuurt ze inmiddels twee afdelingen aan. Tijd voor een update van het contract, vindt ze. Haar baas is het met haar eens. Hij ziet ook dat ze steeds meer managementtaken is gaan doen. Bovendien beoordeelt hij haar steevast heel positief. Hij noemt haar 'een loyale trouwe hond'. Dit is dan ook hèt moment om te beginnen over een extra salarisverhoging, denkt Janet. Maar wat zou ze kunnen vragen?

© thinkstock Beeld
© thinkstock

Leg competenties vast
'In het beoordelingsgesprek noemde uw leidinggevende u een trouwe loyale hond. Uw prestaties zijn dik in orde, het aantal managementtaken groeit, net als het aantal medewerkers waar u leiding aan geeft. Na bijna 10 jaar trouwe dienst, vraagt u zich af of u niet meer salaris kunt vragen.

'Vragen kan natuurlijk altijd, maar wat zijn uw argumenten? In het licht van uw niet afgeronde opleiding - u bent meer en eerder door ervaring 'wijs' geworden - ligt uw salaris misschien wel boven het marktgemiddelde. Een laptop van de zaak is misschien een extraatje, maar werkt u buiten kantoortijd of geregeld thuis? Als u op andere locaties werkt dan uw standplaats, is een auto van de zaak wellicht op zijn plaats. Is dat het geval? Maar: wat 'levert u aan salaris in' door de fiscale bijtelling? In die richting zou ik de gewenste salarissprong niet zoeken.

'De salarissprong is wellicht wel te maken door nog meer uit de operatie te gaan en managementtaken te gaan verrichten. Ook zou een afgerond hbo opleiding zoden aan de dijk kunnen zetten. Als de tijd of zin ontbreekt om weer te gaan studeren, is het verstandig uw schat aan ervaring vast te laten leggen, bijvoorbeeld bij het UWV, in een EVC. Dat staat voor Eerder Verworven Competenties. Hiermee krijgt u een soort verklaring dat de ervaring overeenkomt met een diploma. Hierdoor ligt u beter in de markt op het moment dat u onverhoopt gaat solliciteren. Het laatste zou namelijk ook tot meer salaris kunnen leiden.'

Jacco van den Berg, Van den Berg Training & Advies

Geen cao
'Je schrijft dat je niet vast zit aan een cao en 'daarom' ieder jaar een structurele verhoging krijgt. Meestal is het toch andersom, zoals alleen al blijkt bij de meeste deelnemers aan deze rubriek. Mét cao had je geweten waar je in je nieuwe situatie recht op had. Daar gaat een cao om: vastleggen van je rechten en plichten, terugdringen van willekeur en gezamenlijk optrekken om jaarlijks je arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Acht op de tien werknemers hebben een cao.

'Je functie is in de loop der jaren verzwaard. Dan is het ook logisch dat je een hoger salaris krijgt. In een systematiek met salarisschalen maak je bij promotie geen grote sprong, maar krijg je een hoger perspectief waar je dan weer naartoe kan groeien. Je moet immers weer ervaring opdoen. Meestal wordt het 'naasthogere' bedrag in de volgende schaal gekozen plus een periodiek erbij. Een sprong van 3 tot 5 procent dus. In jouw situatie zonder periodieken zal het feitelijk vergelijkbaar zijn gegaan, want je verdient flink meer dan toen je begon. Verwacht ook nu geen grote sprong, maar heb het over het nieuwe te bereiken perspectief bij een verder ongewijzigde functie. Wat passend is, kan ik niet inschatten bij gebrek aan de juiste gegevens. Maar kijkend naar je huidige salaris en daarbij horende functies, zou ik niet op nog veel meer groei rekenen.'

Frank Knauf, adviseur beloning & functiewaardering, FNV Bondgenoten


Functie aanmerkelijk zwaarder
'De afgelopen tijd is uw functie op een aantal punten gewijzigd. Volgens uw leidinggevende is de nadruk binnen uw functie meer komen te liggen op de aansturing/management in plaats van uitvoerende werkzaamheden. Uw eigen afdeling is flink gegroeid, en daarmee uw 'span of control' als manager. Daarnaast stuurt u tegenwoordig verschillende afdelingen aan, en meer disciplines dan voorheen.

'Ik kan me voorstellen dat dit een kennisverbreding vraagt, en andersoortige dilemma's of problemen met zich mee brengt. Al met al reden genoeg om aan te nemen dat uw functie sinds indiensttreding aanmerkelijk zwaarder is geworden. Normaal gesproken is herwaardering van de functie in zo'n geval de gebruikelijke route. Waarbij het mij zeer zou verbazen wanneer uw functie niet zwaarder zou uitkomen dan voorheen. Met mogelijk een indeling in een hogere salarisschaal tot gevolg.

'Uw werkgever hanteert echter geen salarisstructuur. Neemt niet weg dat bovengenoemde punten voldoende zijn om met elkaar vast te stellen dat uw functie aanzienlijk is veranderd. Het is verstandig om uw nieuwe taken en verantwoordelijkheden vast te (laten) leggen in een nieuwe functiebeschrijving. Bij het formaliseren hiervan spreekt een bijbehorende salarisstap bijna voor zich. Met een verhoging van circa 5 procent komt uw salaris op een marktconform niveau. Hoger inzetten mag natuurlijk altijd. Succes!'

Maartje Elderhuis, beloningsadviseur Berenschot

Verdien ik wel genoeg?
Heb je ook het idee dat je te weinig verdient of dat je recht zou hebben op een bonus, een leaseauto of een telefoon? VKbanen geeft advies. VKbanen beantwoordt al je beloningsvragen. Mail de volgende gegevens en je vraag naar banen@volkskrant.nl: naam, e-mailadres, leeftijd, functie, bruto jaarsalaris en opleiding. Als je vraag geschikt is, sturen we hem naar ons panel van experts. Zij zullen zich erover buigen. Het advies komt zowel op de website, als in de krant geanonimiseerd. (Tekst Jeroen Visser, foto thinkstock)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden