Vacature Traineeplek onderzoeksjournalistiek

Traineeplek onderzoeksjournalistiek bij de Volkskrant

Ben je net afgestudeerd en heb je de ambitie om onderzoeksjournalist te worden? Het Fonds BJP stelt in samenwerking met verschillende media tien traineeships beschikbaar bij onderzoeksredacties.

Redactie van de Volkskrant. Beeld ANP

Aanmelddeadline: 8 juli, 09.00 uur

Jong talent gezocht

Via training-on-the-job en periodieke scholingsweken krijgt een selectie van divers en ambitieus talent de kans zich te specialiseren in onderzoeksjournalistiek. Het traineeship beslaat een periode van een tot twee jaar. In de eerste ronde is er één arbeidsplaats beschikbaar bij de Volkskrant. De Volkskrant zoekt bij voorkeur een talent met affiniteit voor en enige ervaring in de datajournalistiek. Goed en helder kunnen schrijven is ook belangrijk.

De Beurs Jong Talent wordt gefinancierd met de gelden die minister Slob (OCW) beschikbaar stelt voor onderzoeksjournalistiek in Nederland. De kandidaat komt in dienst bij het medium waarvoor hij of zij solliciteert en kan daar fulltime als onderzoeksjournalist in opleiding aan de slag. Het Fonds BJP biedt de trainee tijdens dit traject ondersteuning en begeleiding.

Wie kan zich aanmelden?

Geïnteresseerden zijn op het moment van aanvragen maximaal twee jaar afgestudeerd aan een erkende journalistieke opleiding in Nederland of zijn aantoonbaar maximaal twee jaar actief binnen de journalistiek. Journalisten dienen Nederlandstalig te zijn en idealiter gepubliceerd te hebben in Nederlandse media.

Hoe werkt de procedure?

De kandidaat geeft in zijn motivatie duidelijk aan waarom zij of hij bij de Volkskrant aan de slag wil. Een speciale adviescommissie van het Fonds BJP beoordeelt in eerste instantie in nauw overleg met de Volkskrant de aanmeldingen. Als je wordt geselecteerd, vinden de uiteindelijke sollicitatiegesprekken met de betreffende redactie plaats in augustus.

Wat wordt er geboden?

Een betaalde fulltime arbeidsovereenkomst voor een jaar op een onderzoeksredactie, met mogelijkheid tot verlenging met een jaar. Het arbeidscontract wordt met de Volkskrant afgesloten. De betaling geschiedt conform de salarisnormen voor beginnende journalisten/trainees. De trainees kunnen vanaf september aan de slag.

Belangstelling?

Lees hier meer over Beurs Jong Talent. Solliciteren kan uiterlijk tot 8 juli om 09.00 uur via het online aanvraagformulier op de website van het Fonds voor Bijzondere Journalistieke Projecten.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henk Bas (06-12990577) of mail naar talentontwikkeling@fondsbjp.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden