Tournee

Drie kinderen zijn altijd alleen thuis. Op een dag komt er een vriendinnetje mee. Ze wil ook een bord voor Victor, maar die is nergens te zien....

Ver van de bewoonde wereld leeft Mariken met een oude man en zijn geit. Op een dag komt ze in de stad en loopt de Duvel tegen het lijf. Een theatervoorstelling van Inez Derksen. Vanaf 8 jaar. Vrijdag in Leiden (Schouwburg), zaterdag in Amsterdam (De Krakeling).

Het brood was op, de pan was leeg. De kinderen huilden, vader zweeg. Er zat voor Klein Duimpje niets anders op dan elders zijn heil te zoeken. De kleinste thuis door Het Filiaal. Vanaf 6 jaar. Zaterdag in Woerden (De Kloostertuin), zondag in Haarlem (Toneelschuur).

Ga jij maar golven tellen, zeggen de mensen tegen Malle. Maar Malle raakt de tel kwijt. Anderland (6+) door theatergroep Maccus naar de novelle van Paul Biegel. Zondag in Enschede (Twentse Schouwburg), woensdag in Zoetermeer (Stadstheater).

Eindelijk krijgt Philips II, koning van Spanje, een troonopvolger. Maar als de kleine Carlos een bochel heeft, moet hij niets van zijn zoon weten. Carlos ende Uilenspiegel is muziektheater van Frank Groothof, naar Verdi's opera, voor de hele familie. Zaterdag in Alphen a/d Rijn (Parktheater), woensdag in Zwijndrecht (De Uitstek).

Sinterklaas is altijd te laat. Waarom weet eigenlijk niemand. Hij heeft het te druk, is in de schoorsteen vast blijven zitten of een van de Pieten heeft hem een streek geleverd. Wachten op de Sint is een pepernotenmusical voor kinderen vanaf 3 jaar. Zondag in Brielle (De Goote), woensdag in Beverwijk (De Slof).

Amersfoort

Slagwerkgroep Den Haag speelt 'Trom's day off', een concert voor iedereen vanaf 7 jaar. In dit concert zijn trommels thuis gelaten, en wordt muziek gemaakt met huis- , tuin- en keukenvoorwerpen. Zondag om 14.30 uur in De Lieve Vrouw.

Amsterdam

Zondagmiddag om 13.30 en 15.30 uur in de Kleine Zaal van het Concertgebouw concerten door Noujoum Raï. Presentatie Howard Komproe.

Opa Freek gaat zomaar ineens dood. Frans kende zijn opa eigenlijk niet goed. Maar het geharrewar over de erfenis zet alles op zijn kop. Een vijand van niks van Tjeerd Bisschof bij Huis a/d Amstel. Vanaf 8 jaar. Zondag in De Brakke Grond.

Hoe het katholieke Ierse volk in de 17e eeuw werd onderdrukt door de protestante Engelsen, en hoe die bezetting het huwelijk binnensluipt van twee jonge mensen, een Ierse en een Engelsman, toont The Clearing, de nieuwe voorstelling van Theatergroep Wederzijds. Vanaf 9 jaar. Vanavond en vrijdag in De Krakeling.

De pakkende, swingende liedjes van Ivo de Wijs sieren de musical over het sterkste en verrukkelijkste meisje van de wereld, Pippi Langkous. Een familievoorstelling vanaf 4 jaar. Dinsdag en woensdag in De Meervaart.

Delft

Wat doe je als je beste vriend ineens met een ander omgaat? Lasso, een komedie over vriendschap van Jeugdtheater Sonnevanck met hartverscheurende countrymuziek. Vanaf 6 jaar. Woensdag in De Veste.

Enkhuizen

Wiseguys gaat over vier stoere streetkids. Hoe banen zij zich een weg door het bestaan? Het stuk is een succes in Engeland, nu gespeeld door het Muztheater. Vanaf 12 jaar. Vrijdag in de Dromedaris.

Gouda

De schat van Katrien is een tentoonstelling met kinderkunstwerken in Museum het Catharine Gasthuis, geïnspireerd door de collectie van het museum. Van 21 november t/m 5 december.

Groningen

In het Grand Theatre nog tot en met zaterdag het festival Jonge Harten met muziektheater door Salibonani, dans door Danstheater Aya en theater door Theater Zuidpunt en Dox. Zaterdag een breakdance-demonstratie.

Haarlem

Over twee politiemannen, Hoekstra en Willemse, de een jong en dromerig, de ander oud en gedegradeerd, gaat De zaak Hans en Chrietje. Een familievoorstelling door Stichting Kroost. Regie: Liesbeth Coltof. Vandaag t/m zaterdag in De Toneelschuur.

Leiden

Bet wil leren fietsen, maar dat valt tegen. Al willen de fietsenmaker en de wielrenner haar helpen. Tot slot komt ze terecht bij het circus. Fietsen is een muziektheatervoorstelling van Het Paleis, regie Jos van Kan. Vanaf 5 jaar. Woensdag in de Schouwburg.

Rotterdam

Het festival Act, van 18 t/m 28 november, georganiseerd door De Evenaar (tel. 010-2707187), biedt workshops, dans- en theatervoorstellingen en een dance party, in Hal 4, Theater Zuidplein, Rotterdamse Schouwburg, Lantaren/Venster en op andere locaties.

De vakantie op een Franse camping, begonnen om de familiebanden te verstevigen, loopt uit op een onderhuidse stroom pesterijen. Gras (12+) door Het Syndicaat, vanavond, vrijdag en zaterdag in de Schouwburg.

In het Maritiem Museum kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar zaterdag en zondag een trekpop maken van professor Plons, de centrale figuur van de interactieve kindertentoonstelling in het museum.

Utrecht

In een oerwoud van afval wonen twee verwilderde mannen. Als ze een baby vinden openbaart zich een oerdrift tot verzorgen. Loot/Bonheur speelt Kabaal, voor iedereen vanaf 6 jaar. Zondag in de Stadsschouwburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden