Tournee

'Tijd' is het toverwoord van de nieuwe voorstelling van Wintercircus Martin Hanson, dat een tournee maakt tot eind januari. Met vogels, geiten, honden, leeuwen, beren en natuurlijk acrobaten, jongleurs, trampolinespringers en clowns....

Vanavond in Leiden (Schouwburg), vrijdag in Dordrecht (Kunstmin), maandag in Amsterdam (Stadsschouwburg), dinsdag in Hoorn (Het Park), woensdag in Enschede (Twentse Schouwburg). Drie kinderen zijn altijd alleen thuis. Op een dag komt er een vriendinnetje mee. Ze wil ook een bord voor Victor, maar die is nergens te zien. Victor & ik van Bodil de la Parra door Theater Artemis. Vanaf 7 jaar. Zondag in Amsterdam (De Brakke Grond), woensdag in Zoetermeer (Stadstheater). Philips II, koning van Spanje, krijgt een troonopvolger. Maar als de kleine Carlos een bochel heeft, moet hij niets van zijn zoon weten. Carlos ende Uilenspiegel is muziektheater van Frank Groothof, naar de opera van Verdi, voor de hele familie.

Vrijdag in Lochem (Schouwburg), zaterdag in Raalte (Hoftheater), woensdag in Zaltbommel (De Poorterij). Ver van de bewoonde wereld leeft Mariken met een oude man en zijn geit. Op een dag komt ze in de stad en loopt de Duvel tegen het lijf. Naar het boek van Peter van Gestel. Vanaf 8 jaar. Zaterdag in Zaltbommel (De Poorterij), zondag in Valkenswaard (De Hofnar), woensdag in Dordrecht (Kunstmin). De zaak Hans en Chrietje gaat over twee politiemannen, Hoekstra en Willemse, de een dromerig jong, de ander oud en gedegradeerd. Door Stichting Kroost, vanaf 10 jaar. Regie: Liesbeth Coltof. Vrijdag in Arnhem (Schouwburg), dinsdag in Den Haag (Theater a/h Spui), woensdag in Den Helder (De Kampanje). Opa Freek gaat zomaar ineens dood. Frans kende zijn opa eigenlijk niet goed. Maar het geharrewar over de erfenis zet alles op zijn kop. Een vijand van niks van Tjeerd Bisschof bij Huis a/d Amstel. Vanaf 8 jaar. Vrijdag in Amsterdam (De Krakeling), zondag in Enschede (Twentse Schouwburg). Wat doe je als je beste vriend ineens met een ander omgaat? Of als je ene vriend je andere niet mag? Lasso, een komedie over vriendschap van Jeugdtheater Sonnevanck met hartverscheurende countrymuziek.

Vanaf 6 jaar. Zaterdag in Zwolle (Odeon), woensdag in Rotterdam (Theater Zuidplein). Sinterklaas is altijd te laat. Hij heeft het te druk, zit vast in de schoorsteen of een van de Pieten heeft hem een streek geleverd. Wachten op de Sint is een pepernotenmusical voor kinderen vanaf 3 jaar. Vandaag in Papendrecht (De Willem), vrijdag in Capelle a/d IJssel (Isala Theater), zaterdag in Uden (Theater Markant), zondag in Rotterdam (Theater Zuidplein). Amsterdam Sinterklaas is een belangrijke gast op het feestje Kids go Paradiso, zondag vanaf 13.30 uur in Paradiso. Er is een kindercocktailbar, een beauty salon, een boekenhoek, een breakdance act en natuurlijk draait dj Es-D zijn favoriete platen. De vakantie op een Franse camping, begonnen om de familiebanden te verstevigen, loopt uit op een onderhuidse stroom pesterijen. Gras door Het Syndicaat. Vanaf 12 jaar.

Vrijdag in Fijnhouttheater. Het is bedtijd, maar Joep knutselt verwoed aan een kijkdoos. Zijn moeder is morgen jarig, dan is zij de koningin. Theater Terra speelt Koninginnesoep (4+), woensdag in De Krakeling. Heemskerk Wiseguys is het geestige, dramatische portret van vier stoere streetkids. Hoe banen zij zich een weg door het bestaan? Het stuk is een succes in Engeland, nu gespeeld door het Muztheater. Regie: Allan Zipson. Vanaf 12 jaar.

Vrijdag in De Cirkel. Hilversum Een tentoonstelling over Sinterklaas, met oude en nieuwe Sinterklaasboeken, prenten en speelgoed in het Goois Museum. O, kom er eens kijken, t/m zondag. Over een panda en andere bedreigde dieren gaat Bart, Hupie en het Vreemde Geluid, een theatrale reis door de verschillende werelddelen in samenwerking met Wereld Natuur Fonds. Woensdag in Gooiland. Rotterdam In een oerwoud van afval wonen twee verwilderde mannen. Zonder eten of geweten. Maar als ze een baby vinden openbaart zich een oerdrift tot verzorgen. Loot/Bonheur speelt Kabaal (6+) in de regie van Annekee van Blokland, zondag in de Schouwburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden