TOP VIJF KOOKBOEKEN

Chinees eten is in Nederland de gewoonste zaak. Maar gek genoeg zijn er weinig nederlandstalige écht Chinese kookboeken. De meeste zijn alleen nog verkrijgbaar via internet op tweedehandsboekensites als www.boekwinkeltjes.nl....

Pay-Uun Hiu

Koop, als het kan, absoluut De Chinese Keuken van Deh-Ta Hsiung. Een lexicografisch opgezet kookboek van de oude meesterkok uit Beijing mét Chinese karakters, wat een uitkomst biedt bij het boodschappen doen in Chinese winkels. Goede tweede is de Amerikaans-Chinese kok Ken Hom. De vele smaken van de Chinese keuken geeft een goed overzicht van ingrediënten en technieken. Vermakelijk verhalend is Hemelse dochter, waarin de half-Chinese Leslie Li jeugdherinneringen ophaalt aan haar oer-Chinese nainai (oma) die in het snelle New York bij hen intrekt. Ching-He Huang, de charmante Chinese BBC-kokkin, geeft gewaagde Chinese fusiongerechten in China modern. De boeken van Fuchsia Dunlop zijn geweldig, maar ze zijn er alleen in het Engels. In haar laatste boek Shark’s Fin and Sichuan Pepper. A sweet-sour memoir of eating in China combineert ze al die ervaringen tot het ‘verhaal van het Engelse meisje dat naar China ging en alles at’.

Pay-Uun Hiu

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden