Top ASML en Ocmeer loon

De chipmachinefabrikant ASML heeft de leden van zijn raad van bestuur enkele honderdduizenden euro's aan bonussen toegekend. Hierdoor steeg de beloning van bestuursvoorzitter Doug Dunn met 55 procent naar 914,5 duizend euro....

Van onze verslaggever

Dit blijkt uit documenten die het Veldhovense bedrijf heeft gedeponeerd bij de Amerikaanse beurs toezichthouder SEC. Het basissalaris van de bestuurders liet ASML in 2003 echter ongewijzigd. Zo bleef Dunn, die dit jaar afscheid neemt, een vast salaris van 590 duizend euro verdienen. Daar kwam vorig jaar een bonus van 324,5 duizend euro bij.

Het technologiebedrijf leed in 2003 een verlies van 160 miljoen euro. In het vierde kwartaal werd wel een bescheiden winst geboekt.

Printerfabrikant Ocoos een andere richting, blijkens het jaarverslag dat donderdag verscheen. Bij dit bedrijf zakten de bonussen in, maar het basissalaris van bestuurders steeg wel. Topman Rokus van Iperen zag zijn vaste loon met 20 procent stijgen, van 503 naar 603 duizend euro.

Omdat zijn bonus lager uitviel, bedroeg Van Iperens totale beloning - exclusief pensioenpremie en andere emolumenten die Ocetaalt - 663 duizend euro, 5,7 procent meer dan een jaar eerder. Ocaakte gisteren alsnog bekend dat Van Iperen in 2002 een extra bonus van 14 duizend euro kreeg, waardoor de stijging over 2003 3,4 procent bedraagt.

De forse verhoging van het vaste salaris is het gevolg van nieuw beleid bij OcHet beloningspakket is aangepast 'op zodanige wijze, dat beter dan voorheen zowel de korte- als langetermijndoelstelling van de onderneming wordt ondersteund', schrijven de commissarissen in het jaarverslag.

Als norm voor het vaste inkomen geldt nu het gemiddelde basisloon van een vergelijkbare groep bedrijven in de AEX- en Midkap-index.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden