Tips

OBA Live

RADIO 5, 19.00 UUR

Socioloog Abram de Swaan komt praten over zijn boek Compartimenten van vernietiging, waarin hij de grootste genocides en massamoorden uit de 20ste eeuw onder de loep neemt. Daarnaast aandacht voor Max Pam en zijn rubriek 'Ketter en Geest', en het panelgesprek met journalisten Chris Rutenfrans en Rob Goossens.

The Graham Norton Show

BBC 1, 23.35 uur

Graham Norton krijgt bezoek van de acteurs Matt Damon, Bill Murray en Hugh Bonneville (de pater familias uit Downton Abbey). Alle drie zijn te zien in George Clooneys Tweede Wereldoorlog-film The Monuments Men. Singer-songwriter Paloma Faith speelt haar nieuwe single, Can't Rely on You.

Louis Theroux

NED 3, 21.25 UUR

Theroux brengt een bezoek aan de San Quentin-gevangenis in Californië, die met zesduizend geïnterneerden en honderdduizend passanten per jaar een van de grootste penitentiaire instellingen ter wereld is. Er zijn erbij die nog nooit een rechtszaal van binnen hebben gezien, anderen komen regelrecht van 'death row'.

Na de bevrijding

NED 2, 21.05 UUR

Na afloop van WO II lijken de Nederlandse jongeren alles te willen inhalen wat ze vijf jaar lang aan vertier hebben moeten missen. Dat leidt tot onrust bij de autoriteiten. Hoe krijgt men de jeugd weer in het gareel? Populaire jeugdbewegingen als de padvinderij en de Arbeiders Jeugd Centrale nemen het voortouw.

College Tour

Ned 3, 20.25 uur.

In Het Muziektheater in Amsterdam spreekt Twan Huys met balletdanseres Michaela DePrince. In 1995 geboren als Mabinty Bangura in Sierra Leone verliest DePrince op 3-jarige leeftijd beide ouders aan de burgeroorlog. Geadopteerd door een Amerikaans echtpaar weet ze het uiteindelijk te schoppen tot danstalent.

Midsomer Murders

ÉÉN, 20.40 UUR

Vandalen verwoesten 's nachts de prachtige glas-in-loodramen van het klooster in Midsomer, maar moeder-overste Julian wil vreemd genoeg geen bemoeienis van de politie. Wanneer zuster Thomas Aquinas de volgende dag gewurgd wordt teruggevonden, mogen rechercheurs Barnaby en Jones alsnog aan de bak.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden